Frýdeckomístecké volejbalistky Martina Mukařovská a Daniela Pavelková blokují

Frýdeckomístecké volejbalistky Martina Mukařovská a Daniela Pavelková blokují útok ostravské Veroniky Kadlecové. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Frýdecko-místecké volejbalistky mají už jiná jména. Vdávaly se

  • 0
Dudová, Mukařovská, Klimková, Prášilová. Fanoušci volejbalistek Sokola Frýdek-Místek si zvykají na nová jména v týmu. Nejsou to však žádné posily. Hned čtyři hráčky si totiž před sezonou změnily jméno. Vdaly se.

Jako by frýdecko-místecký Sokol postihla vdavková epidemie. "Nám ženám je dané, že se chceme vdávat, takže jsem neměla strach, že by se nám družstvo úplně rozpadlo," řekla frýdecko-místecká trenérka Alexandra Dedková.

Jen ji mrzí, že dvě z hráček nakonec přece jen v extralize skončily. Martina Prášilová, dříve Orlovská, se chystá na mateřské povinnosti, takže klub se s ní na začátku sezony rozloučil.

Lucie Klimková, za svobodna Haškovcová, pomáhá spoluhráčkám jen na trénincích. "Slíbila, že občas přijde, ale víceméně už chtěla skončit," podotkla Dedková.

Cení si však toho, že se Klimková, která dává přednost vlastnímu zaměstnání, snaží aspoň trénovat, protože Sokol má momentálně jednu nahrávačku - Katarinu Dudovou, která loni hrála coby Frigmanská. "Na nahrávku má tým ještě mě," usmála se trenérka Dedková. "Jsem na soupisce, takže kdyby se něco stalo, jdu na hřiště, dres mám při každém utkání na sobě."

Martina Mukařovská, před svatbou Mazurová, dodala, že se před touto sezonou vdaly jen tři, Katarina Dudová to zvládla už před dvěma roky. "Teď si akorát změnila příjmení," podotkla Mukařovská. "Takže ze tří holek, které jsme se v létě vdávaly, jsem v družstvu zůstala sama. Lucka Klimková pracuje, ale aspoň dvakrát týdně chodí na tréninky, protože opravdu druhou nahrávačku nemáme."

K tomu se letní posila, reprezentační smečařka Martina Jakubšová, zranila. "Sestavu tak lepíme, jak se dá," dodala Martina Mukařovská. A přesto se frýdecko-místeckým volejbalistkám daří. Po pěti zápasech extraligy jsou bez prohry, když ve čtvrtek vyhrály v Olomouci 3:2.

V sobotu od 17 hodin hostí suveréna extraligy, tým mistrovského Prostějova. Jak uspějí tentokrát?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž