Juraj Zaťko | foto: Silvie Haktanír Filipová

Slovenský volejbalista Zaťko: Těším se, až zase povedu tým

  • 3
Izmir (Od spolupracovnice iDNES.cz) - Nahrávač ostravského Juraj Zaťko z DHL Ostrava se na evropský šampionát v Turecku vydával jako náhradník slovenského kapitána Michala Masného. V prvním zápase proti Slovinsku příležitost nedostal, pak ale Masného pravidelně střídal ve všech pěti zbývajících utkáních.

Jak celkově hodnotíte své vystoupení na turnaji?
Hlavně v prvních zápasech jsem měl jen epizodní úkoly a hlavně se snažil nic nepokazit. Někdy jsem pomohl blokem nebo servisem, ale globálně jsem za sebou velkou značku nenechal. Věřím, že v budoucnu se to zlepší.

V čem byla podle vás byla pozitiva a negativa turnaje?
Překvapilo mne, že je všechno velmi dobře organizačně zvládnuté, to jsem od Turků nečekal. Doprava funguje na 100 %, hotel i strava jsou skvělé, také rozcvičovací haly jsou super. Jediné, co můžu vytknout, jsou prázdná hlediště. Mrzí to trošku, protože se tu střídají nejlepší hráči světa a nejlepší týmy a lidi to nezajímá.

Plánujete nějaký poslední večer v Izmiru?
Ne, o půl třetí v noci odjíždíme. Poprvé se nám podaří opustit hotel hned po zápase, ale asi neproběhne nic. Myslím, že se každý těší domů. Strávili jsme spolu čtyři a půl měsíce.

Jak se cítíte psychicky?
Skoro nejlépe z všech kluků, protože ti museli čtyři a půl měsíce hrát, kdežto já jsem to jen sledoval.

Dopřejete si před návratem do klubu nějaké volno?
Asi žádné. V pátek se dostanu domů, o víkendu si trochu vydechnu a pak budu muset nastoupit do Ostravy.

Co očekáváte od další sezóny v DHL?
Složení ostravského týmu je velmi dobré a zůstalo téměř stejné, jsem s ním spokojený. Jsem nabuzený konečně zase vést tým, hrát celý zápas. Tuto sezónu se mi to v reprezentaci dařilo víc, než jsem čekal, ale i tak mám chuť hrát.

Slovenský trenér Zanini o Zaťkovi:

"O tomto hráči už jsem pronesl hodně pozitivních slov. Jsem s ním velmi spokojený, hodně mu věřím. Je dobrým a důležitým hráčem pro budoucnost."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž