Daniel Rosenbaum

Daniel Rosenbaum. | foto: MF DNES

Rosenbaum rozebíral přestup s tátou

Příbram - Ikona příbramského volejbalu, čtyřiatřicetiletý nahrávač Daniel Rosenbaum, se rozhodl na stará kolena ke změně působiště. Od nové sezony bude oblékat dres Českých Budějovic, kde by měl zacelit mezeru po odchodu Ondřeje Kusta. „V pátek jsem to podepsal v Budějovicích na rok,“ prozradil hráč, který prošel mládežnickými reprezentačními výběry.

Převážnou část své kariéry působil v rodné Příbrami, kam se vrátil před devíti lety z rozpadajícího se USK Praha a pomohl Vavexu zabydlet se mezi tuzemskou elitou.

Přestup Rosenbauma na jih Čech způsobil v Příbrami pozdvižení. „Překvapilo mě to, dál bych to nerozebíral,“ komentoval příbramský trenér Jiří Vojík odchod kapitána družstva.

Kouč stál velmi o to, aby Rosenbaum pokračoval, ten však uvažoval o skončení profesionální kariéry. „Hrát budu jen pro zábavu za béčko,“ řekl spoluhráčům na konci letošní sezony.

Daniel Rosenbaum provozuje společně s otcem Emanuelem, asistentem u Vavexu, síť oděvních prodejen, což byl jeden z hlavních důvodů, proč se chystal do volejbalového důchodu.

A najednou přestupuje do Českých Budějovic! „Po sportovní stránce to byla zajímavá nabídka. Radil jsem se samozřejmě i s tátou. Bez toho, aby mi pomohl s firmou, bych do Budějovic jít nemohl,“ řekl 186 cm vysoký nahrávač.

Podle manažera Scheichla je Daniel Rosenbaum kvalitním volejbalistou, který uplatňuje zkušenost a bojovnost.

Na jihu Čech opráší svou spolupráci se smečařem Vojtěchem Zachem, který z Příbrami přestoupil loni. „Snad navážeme na naši předchozí spolupráci, trenéři v to věří,“ doufá Rosenbaum, který nejde do úplně neznámého prostředí. „Dá se říct, že většinu nových spoluhráčů znám velmi dobře. Hlavní je, aby to dobře fungovalo, uvidí se podle výsledků.“

V příští sezoně se v Příbrami poprvé objeví v dresu soupeře.

Nemá z toho strach? „Souboj s Příbramí bude pro mě určitě pikantní. Asi budu mít trému,“ přiznává Rosenbaum, jehož srdce prý navždy zůstane v Příbrami. „I když bude hrát v Budějovicích, dál zůstanu Příbramákem a budu Vavexu fandit.“

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž