Bielsko-Biala - Prostějov: prostějovský blok v podání Spalové a Nnamaniové.

Bielsko-Biala - Prostějov: prostějovský blok v podání Spalové a Nnamaniové. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Prostějovské volejbalistky hrají proti velkoklubu z Cannes. Chtějí překvapit

  • 0
V minulém ročníku elitní volejbalové soutěže žen Ligy mistryň obsadily volejbalistky Cannes třetí místo. Přesto vedení klubu v létě sestavu ještě posílilo a v nové sezoně plánuje útok na celkový triumf.

Právě zápasem proti francouzskému gigantu zahájí svůj třetí rok v Champions League hráčky VK Modřanská Prostějov. "Na silnější tým v Evropě těžko narazíme," uznává prostějovský trenér Miroslav Čada. "Pokud chceme uspět, musíme v každém setu hrát vyrovnanou partii. V koncovce by soupeř mohl chybovat," domnívá se.

V mezinárodním výběru prostějovského protivníka nelze nalézt slabinu. Tým se opírá o srbskou reprezentační nahrávačku Antonijevičovou, její kolegyni z nároďáku blokařku Rašičovou, nebo další hvězdu na bloku, kterou je Francouzka Ravva.

"Tím ale výčet nekončí. Dalším esem je Srbka Spasojevičová, která patří mezi nejlepší Evropanky na svém postu. Velkou osobností je také Italka Centoniová," přidal velká jména Čada.

Už tak nabitý výběr posílila německá volejbalistka Pachaleová. Ta má za sebou dvanáct úspěšných sezon v italské Sérii A1. "Najít na soupisce Cannes skulinu, přes kterou bychom chtěli získávat body, je opravdu těžké," uvědomuje si trenér nejlepšího českého týmu.

Proti Cannes nastoupí Hanačky v kompletní sestavě. Po otřesu mozku již naplno trénuje Tina Lipicerová, na ostrý start Ligy mistryň je nachystaná Corina Ssuschkeová a drobné potíže s třísly zažehnala Solange Soaresová.

"Do utkání půjdeme v plné síle," těší Čadu, jenž poslední hodiny před úvodním servisem věnuje studování hry soupeře a promýšlení taktiky. "Největší předností Cannes je obrana. Od toho se bude odvíjet naše předzápasová příprava. Bude však pochopitelně záležet na tom, co nám francouzský celek dovolí."

Hráčky Prostějova v minulých sezonách odehrály slušné partie s Dynamem Moskva a Pesarem. Teď je čeká další výzva. "Pokusíme se překvapit. Chtěli bychom získat alespoň set, pak se pokusit o druhý. A dál se uvidí," přeje si Čada. Zápas s Cannes začíná v Prostějově v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž