Lucia Töröková (vlevo) z Prostějova a Sandra Onderková z Brna.

Lucia Töröková (vlevo) z Prostějova a Sandra Onderková z Brna. | foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Prostějovanky válcují i střední Evropu. Mezinárodní soutěží kráčí bez váhání

  • 0
Volejbalistky Prostějova i nadále válcují soupeře ve Středoevropské lize. Kvalitu českých šampionek pocítily také Divoké kočky z Klagenfurtu. Na hladké vítězství 3:0 přitom Hanačkám stačil pouze tréninkový výkon, přesto se Rakušanky ani v jednom setu nedostaly na více než 17 bodů.

"Už před zápasem bylo zřejmé, že tento duel nebude patřit mezi ty nejtěžší. To se projevilo hned v úvodním setu. Největší rozdíl mezi soupeři byl na bloku a v útoku," komentoval jednoznačný výsledek kouč Miroslav Čada.

Oba týmy nastoupily bez tří stabilních hráček, což se projevilo především u Klagenfurtu. Český výběr dominoval v celém průběhu. Herní převaha Prostějova začínala u kvalitního servisu.

"Snažili jsme se domácím čelit, ale velké problémy nám dělal hlavně příjem a z toho pak pramenila celkově velká převaha protivníka. Nedařilo se nám účinně přecházet do útoku, zatímco soupeř útočil výborně," uznal rakouský trenér Helmut Voggenberger.

"Navíc jsme vyprodukovali příliš mnoho nevynucených chyb, což také vedlo k naší hladké prohře." Po triumfu v Rijece a Kamniku si Modřanky pohrály také s dalším sokem v mezinárodní soutěži. Přesto Čada dosavadní výsledky nepřeceňuje.

"Na začátku sezony jsme měli výhodný los. Tým narazil na přijatelné soupeře a tomu odpovídají výsledky. Už v příštím kole nás čeká náročný zápas s bratislavským Doprastavem, který má v kádru šest reprezentantek. Tam se ukáže, jaká je naše forma," prohlásil Čada.

Na Slovensku by již měla být k dispozici Veronika Hrončeková, kterou Čada ve třetím kole soutěže šetřil. "Má drobné problémy s trapézovým svalem, nechtěli jsme riskovat větší zdravotní potíže," poznamenal trenér, který netrpělivě čeká, až se do utkání vrátí libero Markéta Chlumská.

"Její jistota na přihrávce a klid v poli nám chybí. Už na začátku týdne se však zapojí do tréninku a doufám, že bude co nejdříve připravena nastoupit," přeje si Čada.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž