Volejbalistky Přerova při oddechovém čase

Volejbalistky Přerova při oddechovém čase - Přerov | foto: Libor Teichmann, MF DNES

Přerovské volejbalistky nedovolily Šternberku získat první set sezony

  • 0
Zase nic. Čekání volejbalistek Sokola Šternberk na první vyhraný set v tomto ročníku extraligy pokračuje. V sobotním krajském derby, ve 3. kole nejvyšší domácí soutěže, prohrály na půdě přerovské Prechezy 0:3. Šternberské volejbalistky v první sadě prohrávaly už 8:16, ale dokázaly v závěru snížit na 18:21. Leč domácí hráčky si koncovku pohlídaly a další dvě sady vyhrály jednoznačně.


"Pořád je ale znát, že ještě potřebujeme čas na sehrání," podotkl přerovský trenér Vladimír Sirvoň. "Opět jsme dělali zbytečné chyby, ale nebylo jich tolik jako v předchozích utkáních."

Šternberský kouč Adrián Ferulík je přesvědčený, že družstvo stále doplácí na nevýhodné rozlosování. "Po medailových adeptech Olomouci a Olympu jsme narazili na velmi posílený Přerov, který se opírá o hru čtyř současných či bývalých českých a slovenských reprezentantek," upozornil Ferulík.

Podle něho se jeho svěřenkyním nedařilo především na podání a v útoku. "Teprve teď nás doma (v sobotu) s Ostravou čeká soupeř, s nímž bychom měli skutečně zjistit, jak na tom letos budeme," řekl Ferulík.

Olomoučanky odpadly po dvou sadách Olomoucké volejbalistky nestačily doma na favorizované Brno, prohrály 1:3. Po dvou setech úplně odpadly.

"Naše hra postrádala organizaci, odvahu a nasazení," řekl olomoucký trenér Jiří Teplý. "Kvůli špatné přihrávce jsme nemohli vůbec útočit středem a naše elitní smečařka Chalcarzová se musela probíjet přes trojblok."

K tomu domácím volejbalistkám nešlo podání, byť jím zaznamenaly devět přímých bodů oproti osmi brněnským. "Servisem jsme ale nedokázali Brňanky zatlačit," dodal Jiří Teplý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž