Dukla Liberec-Dunauferr Dunaujvaros-- Pohár CEV, radost Repáka a Pešla

Dukla Liberec-Dunauferr Dunaujvaros-- Pohár CEV, radost Repáka a Pešla | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Porazit Budvu? To je jako ve fotbale výhra nad AC Milán

  • 0
Triumf nad jedním z nejlepších evropských klubů si užíval ve středu večer kouč Vladan Merta. Jeho volejbalisté Dukly Liberec porazili doma v prvním utkání osmifinále Poháru CEV 3:1 černohorskou Budvu, která vloni v této druhé nejvýznamnější soutěži skončila třetí.

„Když jsme viděli ten jejich klasický jugoslávský styl na tréninku, nebylo nám před zápasem nejlépe. Musím proto klukům poděkovat, jaký předvedli proti vysokému favoritovi výkon a zápas dokázali otočit,“ tvrdil Vladan Merta.

K čemu byste přirovnal vaši výhru v evropském poháru s porovnáním třeba s fotbalem?
Asi když Slovan Liberec porazil v předkole Ligy mistrů doma AC Milan..., Budva totiž podle plánů vedení buduje tým pro volejbalovou Ligu mistrů a měla ji hrát už letos. V poháru CEV už neměla co dělat.

Co vás na hře vašeho týmu nejvíc potěšilo?
Hráči dokázali při servisu soupeře hned napoprvé otáčet a ztrátovat. A v těch rozhodujících chvílích jsme ubránili útoky blokem nebo míč nadrazili a následně uhráli body. Pokud jde o obranu na síti, musím přiznat, že nám hodně pomohly moje kontakty s belgickým Lennikem, se kterým Budva hrála a kde znám trenéra. Proto jsme mohli postavit tu správnou taktiku.

Jaké teď máte šance na postup?
Určitě nadějné, ale bude to strašně těžké. Co jsem poznal ze záznamu z prvního kola, Budva má doma i díky fanouškům opravdu velice domácí prostředí, které v pohárech rozhoduje. U nás se občas rozčilovali nad výroky sudích, ale to není nic proti tomu, co předvádějí ve své hale.

Vnímáte, že jste vyhráli už devátý mistrovský zápas v řadě?
Všichni o tom víme. Sestava v tomhle složení šlape, ale nijak to neřešíme. Je to pěkné, ale pokud jde o extraligu, hlavní vždy bývá play-off.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž