Pommera zklamali diváci, Tomáše jeho tým

České Budějovice - Po prvním utkání o třetí místo v extralize mužů mluvili oba trenéři o zklamání. Kouč domácích Zdeněk Pommer se ani z vítězství 3:1 příliš neradoval. „Zklamali mě diváci, protože nepřišli,“ povzdechl si. Návštěva 400 diváků se mu na sérii o třetí místo nezdála.

Na nedělní zápas s Kladnem přitom přišlo 1500 fanoušků. Ale tentokrát zůstali doma. „Copak lidi neviděli ty skvělé zápasy s Kladnem?“ ptal se Pommer. „Přitom s námi bylo i počasí,“ poukazoval na to, že lidé asi tentokrát na zahrádky a do přírody v chladnu moc nešli.

Ostravský kouč Jaroslav Tomáš jen vzdychal. „Byl to náš nejhorší výkon v sezoně, co jsem u mužstva,“ odsoudil hru svých svěřenců. Ostrava přijela den předem, trénovala dopoledne v českobudějovické hale, ale potom předvedla nekoncentrovaný výkon. „Musel jsem vystřídat všechny hráče, ale nikdo nezahrál dobře,“ dodal Tomáš.

Jen ve třetím setu Ostrava domácí nachytala, když dokázala otočit stav 22:16 na 24:26, využila hned první setbol. Díky Zvolánkovi na podání si připsala šest bodů a srovnala set na 22:22. Potom ještě domácí dvakrát vedli a měli mečbol.

Jinak ale tři sety Jihostroj hladce vyhrál, nechal hosty uhrát 13, 17 a 10 bodů. „Tak špatně už Ostrava hrát nebude,“ předpokládal Pommer. „A tím začnu poradu na druhý zápas,“ plánoval si. Druhý souboj se hraje opět v českobudějovické hale ve čtvrtek dnes od 18 hodin.

„Nebyli jsme vůbec soupeřem, i když nesnižuji hru Budějovic, které proti nám hrály naplno,“ hodnotil první utkání dál Jaroslav Tomáš. „Jihostroj byl lepší ve všech činnostech. Jsem rozladěný. I když je soupeř výtečný, čekal jsem, že budeme klást větší odpor.“

Proto bude zajímavé, s čím oba týmy přijdou. Ostrava ve středu ztratila Konečného, který má zřejmě natržený hýžďový sval a sezona pro něj skončila. Třetí utkání série na tři vítězství se bude hrát v neděli v Ostravě.

Protože se tam koná utkání fotbalové ligy a v televizi je přímý přenos ze šampionátu z  Vídně, začne zápas v 19 hodin. Případný čtvrtý souboj by byl na programu v pondělí od 17 hodin opět v Ostravě  a pátý by se hrál ve čtvrtek v Českých Budějovicích.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž