Kladenský volejbalista Tomáš Hýský slaví povedenou akci,

Kladenský volejbalista Tomáš Hýský slaví povedenou akci, | foto: Yan Renelt, MAFRA

Kladno vykročilo v Poháru CEV za postupem přes bulharské soupeře

  • 0
Kladenští volejbalisté vstoupili vítězně do Poháru CEV. První zápas v Bulharsku nad týmem Montana vyhráli 3:0, odvetu budou ve své hale hostit v úterý od 18 hodin.

Osmnácti body k vítězství pomohl univerzál David Konečný a druhým nejvíce bodujícím hráčem hostů byl nezvykle nahrávač Filip Habr s třinácti.

Zatímco rozjezd domácí sezony se českým vicemistrům nepovedl a po čtyřech kolech měli tři porážky, teď drží v extralize sérii tří výher a další přidali na evropské scéně. „Je to velkou zásluhou Davida Konečného, dodává týmu klid a sebevědomí,“ řekl¨asistent trenéra Petr Klár.

Nad Montanou měli Kladenští s výjimkou vyrovnané koncovky druhé sady navrch, pod tlak ji dostali deseti esy a osm bodů získali blokem.

„Zpočátku jsme soupeře až překvapili a dařilo se nám na servisu. Ve druhém setu jsme už tak dobře nepodávali, ale za stavu 24:24 přišel na servis Filip Habr a zchladil soupeře i diváky dvěma esy. Pak už jsme to měli zase pod kontrolou,“ dodal Klár.

Pokud Kladno dvojzápas s Montanou dotáhne k postupu, narazí na maďarského mistra Kazincbarciku se slovenským koučem Markem Kardošem. Až ve druhém kole se na konci listopadu představí i Dukla Liberec, kterou čeká rakouský celek Aich/Dob.

Pohár CEV volejbalistů

Úvodní zápas 1. kola

Montana (Bulh.) - Kladno 0:3 (-18, -24, -19)
Rozhodčí:
Herbik (Pol.), Vasileiadis (Řec.). Čas: 76 min. Diváci: 500.

Sestava a body Kladna: Hýský 8, Zajíček 7, Habr 13, Vemič 7, Sobotka 8, Konečný 18, libero Moník. Trenér: Fortuník.

Nejvíce bodů Montany: Bondar 11, Poikela 10.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž