Jak plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová na olympiádě

Jak plážové volejbalistky Markéta Sluková a Kristýna Kolocová na olympiádě pobláznily Česko. | foto: MF DNES

Maki a Kiki vzkazují: Letos končíme. Unavila je totiž olympiáda

  • 15
Zápasy Markéty Slukové a Kristýny Kolocové se staly na olympiádě v Londýně největším hitem mezi českými diváky a také na víkendovém mistrovství republiky v Chodově měla být dvojice Maki a Kiki největším tahákem turnaje. Pískové kurty se však olympioniček nedočkají.

"V srpnu jsme měly náročný program, tak jsme se rozhodly ukončit sezonu o trochu dřív," vysvětlují.

Kromě domácího Uniqa mistrovství České republiky v plážovém volejbale žen odpískaly také turnaj FIVB ve Finsku. Škoda pro fanoušky, kteří se na copatou dvojici těšili, po olympiádě by však v sobě jen těžko hledala síly.

Jen olympijská kvalifikace trvala rok a půl a dlouhý byl také program v Londýně. "Přinesl nám spoustu krásných zážitků a výborných zkušeností, ale zároveň nás opravdu vyčerpal. Letošní sezona byla náročná nejen fyzicky, ale i psychicky," říkají blondýnka se zrzkou.

Možná by se přes únavu i přenesly a závěr sezony si zpestřily na domácím písku, to by je ale na Grand Slamu v Polsku nesměla potkat zranění. Sice drobná, ale i to stačilo. "Sezona byla skvělá, chceme ji zakončit dobrým pocitem ze hry a ponechat malá zranění jen malými," dodávají.

"Hráčky se pokusíme kontaktovat, aby přijely alespoň na návštěvu," slibuje za pořadatele Zdeněk Malich z pořádajícího BVC Witte Chodov. Nejasný je i start dalších reprezentantek Lenky Háječkové a Hany Klapalové i Martiny Bonnerové s Barborou Hermannovou, které se objeví ve Finsku v hlavní soutěži.

"Pokud budou postupovat, což oběma párům určitě přejeme, tak v Chodově budou chybět tři nejlepší týmy z českého žebříčku," ví Malich. Počítat totiž nemůže ani s Eliškou Gálovou a Terezou Vaňkovou.

V současnosti nejlepší tým juniorek v kategorii U21 odcestoval na mistrovství světa do kanadského Halifaxu. "Není to zrovna trhák pro diváky, na druhou stranu je to obrovská šance uspět i pro ostatní páry," říká Malich. Jeden z nich tvoří domácí Alena a Klára Pecháčkovy, další napůl domácí Dana Bláhová s Adélou Machovou.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž