Ostravané se v Lize mistrů těší na Tours

  • 4
Ostrava - Vítěz Ligy mistrů z roku 2005. Francouzský mistr 2004. To jsou největší úspěchy volejbalistů Tours VB v minulých letech. A právě to je soupeř DHL Ostrava v osmifinále Ligy mistrů. První utkání na Zimním stadionu v Ostravě-Porubě se hraje dnes od 17.45 hodin, odveta ve Francii bude o týden později.

„Je to silný, ale hratelný soupeř,“ shodují se ostravští hráči s trenérem Jaroslavem Tomášem.

„Z mužstev, která jsme mohli dostat, je to jedna z lepších variant,“ řekl blokař Jiří Cerha, jenž před příchodem do Ostravy odehrál sezonu ve francouzském Dunquerku. „Tours ale nijak neznám,“ pokrčil rameny.

Zatímco Cerha má menší zdravotní problémy, libero Aleš Správka by už zítra po zranění kotníku měl hrát. Klíčové bude především podání.

„Pokud bychom podávali jako v sobotu s Českými Budějovicemi, tak si soupeř pohodlně přihraje,“ připomněl ostravský kapitán Přemysl Kubala minulou extraligovou porážku.

„Zajímavé ale je, že v Lize mistrů máme podání daleko lepší, než v domácí soutěži,“ dodal trenér Jaroslav Tomáš.

Přičítá to i větší motivaci svých svěřenců. „A když nám servis půjde, máme šanci uspět.“ Trenér Tomáš se na soupeře chystal od neděle, kdy si projížděl videozáznamy a třídil informace od někdejšího reprezentanta Josefa Smolky, který ve Francii trénuje Toulouse.

Fanoušci se mohou těšit na francouzské reprezentační nahrávače Loice De Kergreta a Mathiase Patina, na srbského reprezentačního smečaře Slobodana Boškana či na brazilského blokaře Alexandra Slobodu.

K oporám patří i alžírský univerzál Guemmadi Hichem. „A na liberu by měl zaskakovat smečař Frangolacci, který je právě kvůli přihrávce ve francouzské reprezentaci,“ prozradil Přemysl Kubala.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž