Radost volejbalistů Ostravy.

Radost volejbalistů Ostravy. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Ostravští volejbalisté zdolali Kladno i podruhé a mají extraligový bronz

  • 0
Ostravští volejbalisté získali v extralize bronzové medaile. V sérii o třetí místo i podruhé porazili Kladno, nad loňským finalistou po úvodním pětisetovém vítězství vyhráli doma 3:0.

„Podali jsme nejsoustředěnější výkon ze všech zápasů, co jsme bojovali o medaile. Klobouk dolů před mými hráči, jak doma ten druhý důležitý a rozhodující krok pro zisk bronzu zvládli. Byli jsme dnes lepší než Kladno a zaslouženě vyhráli,“ řekl ostravský trenér Jan Václavík.

Ostravané ve čtvrtfinále vyřadili mistrovské Karlovarsko a poprvé od zisku titulu v roce 2013 postoupili mezi nejlepší extraligové kvarteto. Na českobudějovické favority v semifinále nestačili, fanouškům však nakonec dopřáli medailovou radost.

„Jsme rádi, jak sezona parádně pro nás končí. I když to vypadalo, že budeme vůbec bojovat o účast v play off, nakonec jsme se dostali po základní části do první čtyřky a vyřadili obhájce titulu z Karlovarska. Sérii o bronz jsme po vynikajících výkonech zvládli a já děkuji klukům z týmu za celou úžasnou sezonu,“ uvedl ostravský kapitán Jan David.

Nad Kladnem, které skončilo loni i předloni druhé, doma ostravský celek zvítězil 25:21, 25:22 a 25:19. Nejvíce bodů mu zařídil Jakub Dvořák, jenž ke 14 smečím přidal dvě esa.

„Vyráběli jsme laciné chyby. Ostrava byla hladovější po výhře a doma před svými fanoušky také výborně podávala. My jsme dnes byli pozadu,“ uznal kladenský trenér Milan Fortuník.

Extraliga volejbalistů

O 3. místo - 2. zápas

Ostrava - Kladno 3:0 (21, 22, 19)
Nejvíce bodů:
Dvořák 16, Janků 11, Menner 9 - Baranov 12, Zajíček 9, Vemič 8. Konečný stav série: 2:0.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž