Olomoucké libero Hana Maléřová vybírá míč.

Olomoucké libero Hana Maléřová vybírá míč. | foto: Luděk Peřina, MAFRA

V přípravě Linec porazily, teď olomoucké volejbalistky plánují repete

  • 0
Volejbalistky Olomouce čeká první z vrcholů sezony. Ve sportovní hale Univerzity Palackého přivítají ve čtvrtek od 17 hodin v úvodním utkání prvního kola evropského poháru CEV rakouský tým ASKÖ Linc-Stegg.

"Je to jako s každým soupeřem, nesmíme je nechat rozehrát, protože jak se rozčapou, tak chytnou všechno. Jejich největší zbraní je houževnatost. Pokud je nezatlačíme, budou velice nepříjemné," varuje kapitánka Veronika Tinklová.

Kvůli zápasu v poháru CEV si Hanačky předehrály zápas 4. extraligového kola už v úterý. Na palubovce nejslabšího týmu uplynulého ročníku SG Brno sice nepodaly v generálce oslnivý výkon, přesto si odvezly tři body za přesvědčivé vítězství 3:0 a částečně tak odčinily zaváhání z duelu s Ostravou.

Začátek přitom nebyl ze strany Olomouce ideální: favorit v úvodním setu po sérii chyb prohrával 2:8, ale stav otočil a sadu vyhrál 25:18. Pak se zlepšoval a v závěru už dostaly šanci i hráčky ze střídačky.

"Nebyl to ideální výkon. Ale po nervózním začátku jsme uklidnili a v posledním setu už to vypadalo i dobře. V každém případě budeme muset proti silnějším soupeřům přidat," řekl trenér univerzity Jiří Teplý.

Hanačky se s Lincem utkaly už v přípravě a vyhrály 3:1. Teď by to v ostrém zápase rády zopakovaly. "První set jsme se trochu trápily, ale pak jsme přišly na jejich hru. Mělo by to pomoct sebedůvěře, i když jsme ji trochu ztratily po porážce s Ostravou v lize. Do souboje s Lincem ale půjdeme s tím, že je chceme porazit stejně jako v Bratislavě," velí kapitánka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž