ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Vysokoškolačky s posledním Brnem zametly. Teď je čeká další outsider

  • 0
V dohrávce 16. extraligového kola přivítaly volejbalistky Olomouce poslední tým tabulky SG Brno. Utkání dopadlo podle papírových předpokladů, když domácí favorit porazil mladé soupeřky za necelou hodinu hry hladce 3:0. Ve čtvrtek v derby vyhrál Přerov 3:1 nad Šternberkem.

Olomouc měla i bez své lehce zdravotně indisponované kapitánky a první nahrávačky Tinklové, která zůstala jen na lavičce, zápas od začátku ve své moci. V úvodním setu po rychlém vedení 4:0 postupně navyšovala náskok a zvítězila pohodlně 25:11. Podobně se vyvíjela také druhá sada, v níž se Olomoučanky trochu zasekly až v samotném závěru, v němž od stavu 24:12 potřebovaly čtyři setboly, aby vyhrály 25:15. Třetí dějství pak skončilo vysokou výhrou Univerzity 25:13.

"Domácí tým byl ve všech činnostech lepší. My jsme měli problémy hlavně na přihrávce, přes Vánoce jsme měnili u holek přihrávačský styl, ale asi tomu moc nevěřily a vrátily se ke starým stereotypům. Snažili jsme se hrát rychle a občas se nám to i dařilo, takže jsme předvedli, myslím si, i několik pohledných akcí," přemítal brněnský kouč Ondřej Marek. "S tak kvalitním a vysokým družstvem, jako je Olomouc, se však zatím měřit nemůžeme," uznal.

Spokojenější byl logicky trenér Hanaček Jiří Teplý. "Holky tentokrát skoro všechny servírovaly a soupeř měl problémy s přihrávkou, čímž nám to usnadnil. Byly tam z naší strany i zbytečné chyby, které by nám proti kvalitnějšímu soupeři neprošly, tentokrát však naštěstí výsledek neovlivnil," řekl.

Také v posledním kole základní části extraligy se Olomoučanky představí na domácí palubovce. V sobotu od 17 hodin budou hostit předposlední Ostravu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž