Nebezpečného soupeře Budějovičtí zkrotili

České Budějovice - Poslední utkání roku o body volejbalisté Českých Budějovic v extralize bravurně zvládli. Zdolali doma Zlín 3:0. "Loni to pro nás byl nebezpečný soupeř," vzpomínal trenér vítězů Zdeněk Pommer na minulou sezonu.

 Tentokrát to byl pro jeho svěřence docela snadný zápas, i když několikrát si museli domácí říct, že experimentům je konec. Pak zabrali, zdecilovali hosty a jásali. V první sadě si to asi říkali pořád. Jasně ji vyhráli.

„Vždycky jsme ve střední fázi setu udělali chyby a nedokázali jsme je napravit,“ bědoval kouč hostů Roman Macek. „Naše zlepšení potom bylo jen epizodní.“

Ale i trenér Pommer se kál. „Byl takový vánoční volejbal,“ komentoval opět po svém hru, která byla chvílemi proložená chybami obou.

V celku hostů nastoupil v základní sestavě i bývalý hráč domácích Čestmír Černý, ale utkání nedohrál.

Jihočeši si ho dobře pohlídali a jeho útok otupili. Černý musel střídat. Druhý set domácí rozhodli před druhým technickým time - outem. Vytvořili si náskok, který si 'ztrátami' při podání soupeře donesli do koncovky.

Zatímco hosté v ní střídali po každém míči, Jihostroj se pestrým útokem staral o zmatky ve hře Zlína.

Za stavu 24:21 se hala roztleskala. Po několika měsících a v sezoně vůbec poprvé vítala blokaře Štěpána Smrčku, který se po zranění vrátil do kádru Jihostroje. Střídal na jeden míč Kusta a šel za něj blokovat.

Do hry se podíval ještě ve třetím setu. I ten odehráli Jihočeši dobře, s razancí v útoku. „Na turnaji v Púchově už chceme Smrčku zapojit do hry,“ prohodil trenér Pommer.

Když se při stavu 8:10 ve třetím setu rozhodl kouč domácích něco zlepšit, byly to bloky. Těmi Jihočeši uhráli i poslední míče zápasu a bylo jedno, kdo zrovna plnil úkol.

Výsledek: České Budějovice - Zlín 3:0 (17, 22, 18).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž