Národní volejbalový tým trápí zranění

  • 1
Jablonec nad Nisou - Oplatit Slovincům dvě porážky z minulého víkendu. S tímto cílem půjdou volejbalisté České republiky do dvou zápasů skupiny Evropské ligy, které se odehrají v Městské hale v Jablonci nad Nisou. V sobotu i v neděli je shodný začátek v 17.30. "Slovinsko je zřejmě nejlepší družstvo ve skupině, i když je v čele tabulky zatím Portugalsko," míní Zdeněk Haník, trenér národního týmu.

"Základ týmu tvoří kompletní tým Bledu, který letos vyhrál evropský pohár Top Teams Cup."
 
Český celek může v jablonecké hale jen překvapit. Ve skupině je zatím poslední za Portugalskem, Slovinskem a Řeckem. Z dosavadních šesti zápasů vyhrál jediný, hned ten první nad Řeckem.

"Slovinci těží hlavně z výborného servisu, podávají tvrdě a agresivně. My musíme zlepšit zejména souhru, ta zatím neodpovídá standardům, na které jsme u reprezentace zvyklí," poznamenal Haník.
 
Český tým trápí zdravotní problémy. "Je tam znát velký úbytek sil. V minulých zápasech nám klekli smečaři, teď zase blokaři," litoval kouč.

Místo nemocného Cerhy byl povolán Kotrch, ten si však natáhl šlachu v chodidle a navíc celý týden netrénoval Rak, jedna z největších opor týmu. Přípravu na Slovince tak absolvovala pouze dvojice středových hráčů Král a liberecký Zadražil.

"V Dukle mi skončila smlouva, takže si hledám zahraniční angažmá. Doufám, že v Jablonci dostanu v týmu reprezentace šanci," věří Jiří Zadražil.
 
"O tom, kdo nakonec nastoupí, se rozhodne až před zápasem. Snad už budu moci nasadit uzdraveného smečaře Popelku," věří Zdeněk Haník.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž