VESELÝ ZAKONČUJE. Středem sítě útočí český blokař Jakub Veselý. Blokuje Lukasz

VESELÝ ZAKONČUJE. Středem sítě útočí český blokař Jakub Veselý. Blokuje Lukasz Žygadlo. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Myslel jsem si, že jsme lepší, spletl se český blokař Veselý

  • 31
Emoce z něj jako vždy sálaly naplno. Naštvání na sebe a na svůj tým. A údiv nad tím, jak mohli čeští volejbalisté v osmifinále mistrovství Evropy s Polskem vůbec prohrát. Ani proti obhájcům titulu Jakubu Veselému sebevědomí nescházelo.

"Myslel jsem si, že jsme lepší, že je porazíme. Bohužel," tvářil se kysele s koncem utkání, ve kterém český celek podlehl po 123 minutách hry 1:3 na sety.

Co muselo mrzet nejvíc? Závěr třetího setu. "Měli jsme to skvěle rozehraný. Jenomže oni nám udělali to samý, jako my jim ve druhém, kdy jsme to otočili. To, že oni dokázali totéž, nás nakonec stálo vítězství," shrnul pětadvacetiletý blokař zápas.

Jak si vysvětlit, že je při počítání beze ztrát taková situace vůbec možná? "Přijde hráč na podání, podaří se mu první servis, pak další a pak další čtyři takový. Dostane vás na čtyři metry od nahrávače a to je na týhle úrovni těžký udělat bod. Servis může být ve volejbale hrozná zbraň," poznamenal Veselý.

A znovu zopakoval, že tyhle chvíle byly pouze "půjčkou za oplátku". Něco takového se totiž české straně povedlo v sadě druhé. "Ticháček dal pět dobrých servisů, snad dvě esa, a otočil vývoj pro nás. Oni nám to vlastně jen vrátili."

Po dlouhatánském třetím setu, kdy oba týmy útočily na jeho ukončení, se už česká strana ze ztráty 29:31 plně nevzpamatovala. Pauza mezi dějstvími vůbec nepomohla.

"Věděli jsme, že jsme je měli na lopatě, už jsme si mysleli, že třetí set je náš. Ještě jsme se snažili dát hlavy nahoru. Jenže tam byly tak dvě chvíle, kdy se to povedlo. Oni bohužel neudělali nějaký nevynucený chyby, který by nám pomohly. Tím pádem nás porazili," uzavřel Jakub Veselý své hodnocení před odchodem do šaten.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž