Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou během finále mistrovství...

Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou během finále mistrovství Evropy. | foto: cev.lu

Kolocová s Kvapilovou začnou mistrovství Evropy ve skupině v Haagu

  • 0
Hned pět českých párů se představí na červencovém mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Nizozemsku. Loňské stříbrné medailistky Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou začnou v Haagu.

Turnaj se uskuteční od 15. do 22. července a Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou byly zařazeny do skupiny B v Rotterdamu, kde si zahrají také Jan Dumek s Václavem Berčíkem.

V Apeldoornu zkusí ve skupině H překvapit Martina Bonnerová a Šárka Nakládalová, Ondřej Perušič a David Schweiner budou hrát v Utrechtu.

„Na to loňské mistrovství vzpomínáme moooooc rády a těšíme se na to letošní,“ napsaly Hoidarová Kolocová s Kvapilovou na sociální sítě po losu. Ten jim přiřkl za soupeřky ve skupině F Finky Lehtonenovou a Ahtiainenovou, Rusky Motrichovou a Abalakinovou a Polky Gruszcynskou a Gromadowskou.

Vicemistryně Evropy z roku 2016 Hermannová s Nausch Slukovou mají za soupeřky domácí pár Keizerová, Meppelinková, Slovenky Štrbovou a Dubovcovou a na divokou kartu hrající Francouzky Jupiterovou a Chamereauovou.

Divokou kartu dostali také Dumek s Berčíkem i Bonnerová s Nakládalovou a ty budou hrát například s nizozemskými jedničkami Stubbeovou a Van Ierselovou. Perušič se Schweinerem otestují formu obhájců titulu Italů Nicolaie a Lupa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž