(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Lundák, AP

Blokař Král se po patnácti letech vrací do extraligy, bude hrát za Lvy

  • 0
Volejbalisté Lvů Praha získali pro příští sezonu zajímavou posilu, když podepsali roční smlouvu se stejně dlouhou opcí s bývalým reprezentačním blokařem Jiřím Králem. Sedmatřicetiletý hráč se do extraligy vrací po 15 letech, během té doby působil v Itálii, Řecku, Turecku a naposledy ve francouzském Cannes.

„Dorazí obrovské zkušenosti, skutečná evropská kvalita,“ řekl trenér Lvů Tomáš Pomr. „O Jirku jsme se zajímali už loni. Až letos se ale pohnuly ledy a českým prostředím prosákly informace, že se Král chystá k návratu. Žádné problémy nenastaly, ani jeho finanční nároky nebyly přemrštěné. Měl přesně zjištěnou situaci. Potěšilo nás, že si z množství nabídek vybral právě tu naši,“ dodal Pomr.

Jiří Král v zápase turecké ligy (2011)

„Z návratu do extraligy mám trochu strach. Je to kvalitní soutěž a roky nezastavíte. Volejbal hrát umím, budu bojovat s fyzičkou. To je pro mě další výzva, očekávání budou veliká. S tím je třeba se poprat,“ prohlásil účastník tří evropských šampionátů Král, jenž v roce 2004 získal domácí titul s Odolenou Vodou. O dva roky později vyhrál s Trevisem Ligu mistrů.

Už dříve Lvy, kteří v premiérové sezoně pod novým názvem vypadli v předkole play off s Odolenou Vodou, posílil nahrávač Luboš Bartůněk z Ústí nad Labem. Na odchodu je naopak nizozemský blokař Mart Van Werkhoven.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž