Frýdeckomístecká smečařka Markéta Kukučová se snaží prorazit ostravský blok.

Frýdeckomístecká smečařka Markéta Kukučová se snaží prorazit ostravský blok. | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Volejbalistky odložily krajské derby. Frýdek-Místek zasáhl covid

  • 0
Výbušným derby měly krajské rivalky, volejbalistky TJ Ostrava a Sokola Frýdek-Místek, v sobotu odstartovat nový roční extraligy. Jenže frýdecko-místecký tým je kvůli koronavirové nákaze do 26. září v karanténě, a tak musel odložit hned tři úvodní duely sezony. Nejen s Ostravou, ale i v Liberci a doma s Olympem.

Ostravanky tudíž sezonu začnou příští týden ve čtvrtek v Praze s Olympem.

„Uvidíme, jak celá sezona dopadne. Už jednou jsme byli v karanténě, a když jsme se z toho dostali, tak jsme v ní znovu,“ povzdechl si předseda frýdecko-místeckého Sokola Jiří Zaoral. „Bude to složité znovu dohánět to, co holky přes léto stačily natrénovat.“ Přesto Zaoral věří, že by tato sezona mohla být o něco lepší než minulá, která se vinou pandemie koronaviru ani nedohrála.

Družstvo po trenéru Jaroslavu Vlkovi, který odešel k mužům Bučovic, převzal Leoš Chalupa. Asistentkou zůstala někdejší reprezentantka Alexandra Dedková. „Posilou je smečařka Romana Staňková a vrátily se nám blokařka Agnieszka Mitregaová a po mateřské smečařka Daniela Pavelková,“ uvedl Jiří Zaoral.

„Rádi bychom začátkem příštího týdne odehráli alespoň nějaké přípravné utkání. Soupeřky hledáme,“ uvedl ostravský manažer Miloš Matula. Ostravu kromě mladých hráček Jedličkové, Šmídlové a Výtiskové posílila i někdejší smečařka Frýdku-Místku, Slovenka Andrea Štrbová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž