Kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček ve francouzské nejvyšší soutěži odehrál třináct sezon a získal tady i mistrovský titul.

Kapitán Karlovarska Ondřej Hudeček ve francouzské nejvyšší soutěži odehrál třináct sezon a získal tady i mistrovský titul. | foto: Petr Lundák, MF DNES

Těžká práce. Volejbalisté Karlovarska vyzvou vítěze Ligy mistrů

  • 0
Tours Volley-Ball. Nejlepší francouzský tým posledního desetiletí přivítají ve čtvrtek na své palubovce volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko. „Je to nejlepší tým, který v evropských pohárech potkáváme,“ tvrdí trenér Karlovarska Jiří Novák.

Hala míčových sportů zažije poprvé čtvrtfinále evropského poháru volejbalistů. Domácímu Karlovarsku se v Poháru CEV do cesty postaví od 18.00 hodin Tours Volley-Ball, vítěz Ligy mistrů.

Volejbaloví příznivci v této sezoně poznají už čtvrtého zahraničního soupeře. Mužstvo Karlovarska vyřadilo z Poháru CEV postupně estonský Tallinn, finskou Kokkolu a loňského finalistu ruský Surgut. Celek Tours v uplynulých letech působil především v Lize mistrů, ve které nastřádal kompletní medailovou sadu.

TOURS Volley-Ball

● Rok založení: 1988
● Největší úspěchy: titul v Lize mistrů 2005, 2. a 3. místo v Lize mistrů, 6x titul ve francouzské lize, 3x titul ve francouzském Superpoháru, 9x titul ve francouzském poháru
● Sezona 2015/16: 3. místo ve francouzské lize, aktuálně v lize 3. místo (13 výher – 5 porážek)
● Poslední ligový zápas: Cannes – Tours 0:3
● Poháry 2016/17: Tours – Kamnik (Slov.) 3:1 a 3:2, Tours – Brno 3:0 a 3:1, Soluň (Řec.) – Tours 2:3 a 1:3
Pohár CEV, čtvrtfinále

„Pokud budou mít dobře přihráno, pak to bude hodně složité, protože kombinačně jsou na tom výborně,“ uznal kouč Novák, který také triumfoval v Lize mistrů, jenže s konkurenčním týmem Paříže.

„Tenhle zápas je pro mě specifický snad jedině tím, že vím, jaký soupeř nás čeká, ale všichni žijeme karlovarským volejbalem, karlovarským týmem. Mám na prsou znak Karlovarska, všichni jedeme za tenhle tým!“

Ofenzívu Tours dlouhodobě táhne David Konečný. Český univerzál je platný nejen v útočné činnosti, ale i na servisu, ve francouzské lize letos nasbíral nejvíc přímých bodů z podání.

V tomto ohledu je v hodnocení Poháru CEV vůbec nejlepším hráčem Michal Kriško, který vládne také individuální tabulce produktivity. Univerzál Karlovarska jako první volejbalista v celé soutěži přesáhl stobodovou hranici. „Nebojím se, že nám nebude chodit servis, to může být dokonce klíčový faktor,“ odhaduje trenér Novák. „Pokud se nám sejde zdravá mentální a fyzická energie plus diváci, kteří nás poženou, šance tam je.“

Po náročném programu v Českém poháru čeká tým Karlovarska čtvrtý zápas během šesti dnů. Bitvu o semifinále Poháru CEV proti soupeři, který v soutěži zatím počítá pouze vítězství, rozehrají volejbalisté Karlovarska ve čtvrtek v 18 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž