Liberečtí volejbalisté opět prohráli

Macerata - Ani ve třetím vystoupení ve volejbalové Lize mistrů neokusili liberečtí hráči chuť vítězství. Na palubovce favorizovaného italského celku Lube Macerata prohráli 0:3 a v tabulce skupiny C jsou po první polovině na posledním čtvrtém místě.

Loňský finalista Poháru CEV potvrdil roli favorita a po dvou nezdarech si připsal první vítězství, i když zpočátku zápas nikterak jednoznačně nevypadal. Severočeši nastoupili proti hvězdám v domácí sestavě bez přehnaného respektu a v závěru první sady vedli 19:17, pak jim však zatarasily cestu k úspěchu vlastní chyby.

"Do té doby jsme hráli opravdu moc dobře, byl to zcela vyrovnaný zápas. Jenže koncovka se nepovedla Jirkovi Petraschovi na liberu, za stavu 23:22 se pak zase nesešel Ondra Boula v útoku na středu sítě s Dittrichem, dal mu nižší nahrávku a poslední balon uhrál kapitán mistrů světa Nalbert," sdělil ředitel libereckého klubu Pavel Šimoníček.

Ani v dalších setech nehráli hosté odevzdaně, v druhém dějství například díky Dittrichovu výtečnému servisu zlikvidovali čtyřbodovou ztrátu, ale koncovka patřila znovu Maceratě.

"Zase přišly chyby na příjmu, na Petraschovi se podepsalo zranění kotníku a v třetím setu už nehrál. I když se kluci snažili a některé výměny byly vynikající, ujeli nám o pět bodů a pak už hráli v pohodě," dodal Šimoníček, který vyzdvihl zejména výkon Brazilce Nalberta a srbského olympijského vítěze Miljkoviče.

Český mistr prohrál v prvním zápasu doma s obhájcem titulu z ruského Bělgorodu, ani v druhém utkání nezískal v Soluni set. Italský klub podlehl oběma těmto soupeřům 1:3. V příštím kole skupiny C narazí Liberec ve středu 21. ledna na Maceratu znovu, tentokrát ve své hale.

Lube Macerata - Dukla Liberec 3:0 (23, 20, 19)
Čas:
90 min. Diváci: 950.
Sestava Liberce: Boula, Rejlek, Bíza, Steffan, Zadražil, Dittrich, libero Petrasch - Sukuba, libero Bican.

tabulka
Z V P S B
1. Bělgorod 2 2 0 6:1 4
2. Soluň 2 2 0 6:1 4
3. Macerata 3 1 2 5:6 4
4. Liberec 3 0 3 0:9 3
,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž