Liberečtí volejbalisté Hadrava a Kaminski na síti, proti nim se snaží Leonardo

Liberečtí volejbalisté Hadrava a Kaminski na síti, proti nim se snaží Leonardo Teixera z Maccabi Tel Aviv. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Liberec zažije volejbalový svátek: přijede Piacenza

  • 1
Jako kdyby na stadion U Nisy dorazily AC Milan nebo Lazio Řím. V aktuální hodnotě fotbalové kvality je takhle srovnatelný ve volejbale velkoklub z italské Piacenzy, třetí tým tamní nejvyšší soutěže, která je považována za jednu z nejlepších lig světa.

Pod Ještědem se v sobotu představí bývalí i současní italští reprezentanti Fei, Papi a Zlatanov a s nimi opory svých národních celků Argentinec De Cecco, Američan Holt či Kubánec Simon.

Volejbalové příznivce čeká velký svátek, liberečtí volejbalisté se budou v sobotu v domácí odvetě semifinále evropského Challenge Cupu rvát o senzaci v podobě vítězství a postupu do finále třetí nejvýznamnější evropské soutěže.

"Tak špičkový tým tady už dlouho nebyl. Diváci se mají na co těšit," řekl Pavel Šimoníček, ředitel libereckého klubu.

Vysoce favorizovaná Piacenza v úvodním semifinálovém duelu porazila českého vicemistra 3:0 (14, 24, 16), ale ve druhém setu měla hodně nahnáno. Liberečtí se dopracovali až k náskoku 23:18, ovšem v koncovce už zase vládli domácí.

"Piacenza hrála hlavně výborně na bloku. Měli jsme velký problém prosadit se v útoku proti vysoké obraně. Možná jsme byli lepší na servisu, na přihrávce rovnocenní, ale ten útok..., to byla naše nejhorší činnost v utkání. Ten musíme výrazně zlepšit, pokud chceme uspět," naznačil Michal Nekola, kouč Liberce.

Jeho tým ještě může boj o postup do finále i přes porážku zvrátit. Musí však jakkoliv zvítězit a ještě uspět ve zlatém tie-breaku. "Nic nevzdáváme. V tom druhém setu jsme si dokázali, že ani hráči Piacenzy nejsou neomylní, hrát se s nimi dá, ale na hranici maximálního rizika.

Zejména na servisu, abychom jim rozvrátili přihrávku a útok," plánuje Nekola.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž