Krempaská získala zpět ztracené hráčky

  • 2
Praha - Nová trenérka českých volejbalistek Táňa Krempaská s týmem ještě neodehrála žádné oficiální utkání, ale už si připsala první velký úspěch. "Získala zpět hráčky, které v minulých letech reprezentovat nechtěly," ocenil trenérku předseda volejbalového svazu Antonín Lébl. Národní tým čeká kvalifikace na ME 2007 a před trenérkou stojí jasný úkol postoupit.

"Ve čtvrtek odlétáme do Itálie ke dvěma přípravným zápasům, po kterých určím dvanáctičlennou nominaci," rekapituluje Krempaská nejbližší plány.

Následující víkend už tým čeká první kvalifikační turnaj v maďarském Szombathély, kde budou vedle domácích dalšími soupeři Ukrajina a Rakousko. Stejná společnost se pak znovu sejde od 2. do 4. června na turnaji v Opavě.

V tréninkových zápasech se volejbalistky minulý týden dvakrát utkaly se Slovenskem. Hrálo se na pět setů, poprvé vyhrály Češky 5:0, podruhé byly stejně úspěšné soupeřky.

"Příprava byla ovlivněná pozdními nástupy volejbalistek, které hrály v cizině play-off, ale teď už jsme pohromadě," řekla Krempaská.

Chybí jen zraněná blokařka Jana Brejchová (rozená Kalčíková), naopak zpět v týmu jsou hráčky, které pod minulým trenérem Stanislavem Mitáčem reprezentaci odmítaly. "Považuji to za své malé vítězství, ale nikoho jsem nenutila, samy musely chtít a jít do toho srdcem," řekla Krempaská k návratu tria Šimánková, Horká, Jamborová.

Při absenci Brejchové trenérka povolala po dlouhých letech Božkovou z francouzského Béziers, spoléhat mezi blokařkami bude hlavně na čerstvou mistryni Turecka Spalovou.

Širší nominace na kvalifikaci ME
Nahrávačky:
Šimánková (Panathinaikos Atény/Řec.), Sieglová (La Rochette/Fr.), Mühlsteinová (Frýdek-Místek).
Blokařky: Plchotová (Conegliano/It.), Spalová (Eczacibasi Istanbul/Tur.), Božková (Béziers/Fr.), Hasalíková (Brno), Homolová (Frýdek-Místek).
Smečařky: Šenková (Olymp Praha), Franková (Brno), Horká (Panellinios Atény/Řec.), Kučerová (Post Vídeň/Rak.).
Univerzálky: Jamborová (Panellinios Atény/Řec.), Matuszková (St. Cloud Paříž/Fr.).
Libera: Tomanová (Brno), Lauerová-Bublová (Suhl/Něm.).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž