Volejbalisté Karlovarska v akci.

Volejbalisté Karlovarska v akci. | foto: Václav Šlauf, MAFRA

Karlovarští volejbalisté smetli Příbram a zůstávají čtvrtí

  • 0
Volejbalisté VK ČEZ Karlovarsko přidali na šňůrku další „povinné“ extraligové vítězství. Skvělým servisem a hrou na bloku vyřídili za 79 minut Příbram 3:0. V tabulce jsou nadále čtvrtí.

Taktika tlaku na servis, aby zkomplikovali soupeři přihrávku, karlovarským volejbalistům od začátku vychází. Malé zaváhání nastává v závěru prvního setu, za stavu 21:14 Příbram dává za sebou tři body, sérii zastavil oddechový čas trenéra Jiřího Nováka a domácí set dohráli do vítězného konce.

Druhý set Karlovarsku nejde servis, v důsledku toho je ve vedení Příbram. Je tomu tak až do stavu 8:12, ale najednou po oddechovém čase a příchodu Michala Kriška se situace rapidně mění, dokázali otočit až na 24:15, hned druhý setbol proměnil Treial a ukázkový obrat byl dokonán.

„Ve druhém setu jsme si mysleli, že se to asi dohraje samo. Oklepali jsme se a přehráli soupeře,“ uvedl karlovarský kouč Jiří Novák.

Třetí set měli celý pod kontrolou, v celém průběhu vedli a proměněním třetího mečbolu ukončili celý zápas jasným výsledkem. Příbrami nepomáhá točení sestavou, navíc Karlovarsko kraluje na bloku, s čímž si příbramští neví rady.

„Jsem rád za předvedený skvělý výkon,“ pochvaloval si trenér Novák. „S výhrou jsme spokojeni, Příbram jsme přehráli hlavně hrou na bloku,“ připojil karlovarský kapitán Ondřej Hudeček.

Příbramští hráči se zlobili hlavně na sebe, než by výsledek přisuzovali dobré hře Karlovarska. „Od nás to nebyl dobrý výkon, neměli jsme pravidelnou ztrátu a soupeři jsme nestačili ve všech činnostech. Díky tomu se Karlovarsko nemuselo moc nadřít a nemuselo předvést mimořádný výkon,“ míní kapitán Příbrami Martin Böhm.

Na rozdíl od nich příbramský trenér Martin Kop měl jasno. „Od nás špatný výkon na útoku, nemám zatím statistiku, ale procenta raději nechci vidět od všech hráčů,“ říkal po zápase. „Snažil jsem se to protočit, ale z kůlu nebyl nikdo, kdo by se prosadil. Servis nám šel trochu až ve třetím setu, ale stejně jsme neubránili moc standardních situací. S tímto výkonem jsme neměli šanci tu nic uhrát, tři body pro Vary zaslouženě. Pro nás teď začne soutěž, každý z hráčů si může sáhnout do svědomí, jestli si příští týden půjde pro výplatu a možná se bude divit,“ tvrdě reagoval příbramský trenér.

Extraliga pokračuje v pravidelném tempu a v sobotu zajíždí Karlovarsko do Brna, na půdu momentálně šestého celku tabulky. „Výhra nad Příbramí je pro nás super, teď jedeme do Brna, tak uvidíme, jestli tento výkon dokážeme předvést i venku,“ míní Ondřej Hudeček, kapitán VK ČEZ Karlovarsko. Trenér Jiří Novák je konkrétnější. „Věřím, že budeme pokračovat v nastoupené cestě.“

Na čele zápasových statistik se překvapivě objevil smečař Zdeněk Málek. Věčný náhradník, který do Varů před čtyřmi roky přišel právě z Příbrami, dosáhl dvanácti bodů a za Henry Treialem, který měl 13, se stal druhým nejvíce bodujícím hráčem zápasu.

„Motivace je pořád, o co hrát je pořád. Už jsou to čtyři roky, co jsem pryč, kluky tam odtud znám i prostředí, přijeli fanoušci. Je to trochu specifické, užil jsem si to, ale bral to jako kterýkoliv jiný zápas, příprava byla totožná. Žádný rozdíl nebyl,“ říká Zdeněk Málek a upřesňuje: „Samozřejmě první sezonu byly emoce mnohem větší, když to bylo čerstvé, po čtyřech letech, ale teď už je to s odstupem času a už to tolik emocí nepřinášelo, byl to klasický zápas.“

Ač Málek proti Příbrami hrál od začátku, nezbavuje jej to nálepky náhradníka a to po celou dobu, co zde působí. „Je to moje role v Karlovarsku a já ji beru. Vždycky ta šance přijde, třeba když se loni zranil v základní části smečař Marek Zmrhal, nebo v play off Michal Kriško, museli jsme suplovat na univerzálu. Takže šance vždy přijde, sezona s pohárem je dlouhá. Já to beru, jak to je a když nastoupím, dostanu důvěru, tak se snažím připravit a odvést maximální výkon. Jsem s tou rolí srovnán,“ přiznává Zdeněk Málek.

Zápas s Příbramí, i díky jeho přispění, nebyl dlouho zbytečně protahovaný. „Jsem rád, že jsme to zvládli a celkem hladce, dvakrát jasný set s mírnou komplikací ve druhém,“ hodnotí karlovarský smečař a dodává: „Věděli jsme, že Příbram je houževnatý tým. Dobře jsme bránili, hodně bodů jsme dali obranou. Teď nám moc nepomohl útok v zóně čtyři, ale nahradili jsme to na účku, kde výborně vystřídal Michal Kriško. Dařilo se nám středem a také dobrý příjem.“

Po šesti extraligových kolech je ambiciozní Karlovarsko na čtvrtém místě tabulky se dvěma porážkami, s Libercem a na Kladně. „Mysleli jsme na víc, na Kladně se nám zápas nepovedl. Musíme se s tím poprat, jak to je a lépe se připravit na zápasy s Libercem, který má nabitý tým na titul, a s Kladnem v odvetné části. Do té doby nás čekají ještě Budějovice s nimiž jsme dosud nehráli,“ dodává Zdeněk Málek.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž