Zleva čeští volejbalisté Vojtěch Patočka a Tomáš Hyský proti Marcovi Evanovi...

Zleva čeští volejbalisté Vojtěch Patočka a Tomáš Hyský proti Marcovi Evanovi Ferreirovi z Portugalska v duelu Evropské ligy | foto: ČTK

Volejbalisté zkusí Portugalcům vrátit porážku z mečbolů, ženy čeká Bělorusko

  • 1
České volejbalistky uzavřou ve středu základní část Evropské ligy v Minsku zápasem proti Bělorusku, v němž se pokusí prodloužit úspěšnou bilanci pěti výher. Na muže čeká ve stejný den v Matosinhosu duel proti domácímu Portugalsku.

Ženy si už vybojovaly postup do Final Four, který se bude hrát 14. a 15. června v Budapešti. Muži mají bez ohledu na výsledek posledního zápasu také jistou účast v závěrečném turnaji, který budou hostit 13. a 14. června Karlovy Vary.

V prvním vzájemném utkání s Běloruskem minulou sobotu v Jindřichově Hradci vyhrály svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera 3:0. „I když je už o našem postupu rozhodnuto, bereme odvetu jako přípravu na Final Four. Bělorusky představují silného protivníka a v domácím prostředí se budou chtít prezentovat co nejlepším výkonem,“ řekl Pommer, jenž dá zřejmě příležitost i dalším hráčkám reprezentačního kádru.

Portugalsko je se čtyřmi výhrami lídrem skupiny C a jde mu o udržení postupových nadějí. Čeští volejbalisté jsou v tabulce třetí a v případě úspěchu si mohou svoje postavení vylepšit.

Před týdnem v Praze měli svěřenci trenéra Michala Nekoly krůček k výhře nad Portugalskem bez ztráty setu. Ve třetím dějství ale neproměnili tři mečboly a soupeřům se podařilo zápas otočit.

„Tato prohra nás hodně mrzela. Přesvědčili jsme se ale o tom, co na soupeře platí. Pokusíme se navázat na náš výkon z úvodních tří setů, kdy jsme soupeře tlačili hlavně dobrým servisem,“ uvedl Nekola.

Zápas volejbalistek v Minsku začne v 17:00, muži nastoupí proti Portugalsku o půldruhé hodiny později.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž