Eva Hodanová

Eva Hodanová | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Volejbalistky Olympu opouštějí Hodanová i Kocmanová-Havlíčková

  • 1
Volejbalistka Eva Hodanová je po Kateřině Valkové další českou reprezentantkou, která opouští domácí extraligu a vrací se do Německa. Smečařka Hodanová odchází z pražského Olympu do bundesligového týmu Ladies in Black Cáchy. Olymp přichází podle webu volejbalového svazu i o univerzálku Anetu Kocmanovou-Havlíčkovou.

„Jsem šťastná, že jsem dostala od Aachenu šanci hrát znovu bundesligu. Těším se na nové spoluhráčky a snad zápasy před halou plnou fanoušků,“ řekla Hodanová pro klubový web.

Sedmadvacetiletá volejbalistka působila uplynulé dvě sezony v Česku. Naposledy hrála v Olympu, předtím rok za Olomouc. V Německu už prošla dvěma kluby - v letech 2016 až 2018 oblékala dres Drážďan, s kterými získala Německý pohár, a jednu sezonu hrála za Potsdam.

Nahrávačka Valková přestoupila z Olomouce do Münsteru. V Německu v uplynulé sezoně hrála i smečařka Michaela Mlejnková, ale ze Stuttgartu odchází a jméno nového klubu zatím neoznámila.

Třiatřicetiletá Kocmanová-Havlíčková odehrála sezonu v extralize po 12 letech. Spolu s Hodanovou pomohly Olympu k druhému místu v extralize, v které se kvůli koronaviru nehrálo play off. Nyní se Kocmanová-Havlíčková vrací do Turecka a míří do týmu Bolu Belediyespor. Před Olympem působila tři sezony v istanbulském celku Spor Kulübü.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž