Dukla konečně dokázala zvítězit

Liberec - Úřadující volejbaloví mistři z Liberce se v extralize dočkali první výhry. Dukla, která byla předposlední, si v třetím kole doma snadno poradila s poslední Příbramí a vyhrála 3:0. Liberečtí si potřebovali spravit chuť po předchozích prohrách v Odoleně Vodě a v Českých Budějovicích.

Do zápasu vstoupili naprosto koncentrovaně a od začátku diktovali tempo hry.
"Zlepšili jsme se na bloku a na příjmu a dnešní zápas jsme zvládli v pohodě," pochvaloval si mladý blokař Liberce Jakub Veselý. "Příbram je určitě slabší soupeř než Odolena Voda nebo Budějovice, ale nesměli jsme ji podcenit."

V prvním setu si domácí vytvořili náskok už v úvodu, ve druhém se ovšem se soupeřem tahali o každý bod. Za stavu 14:14 však odskočili na 18:14 a lehce se ujali vedení 2:0 na sety. Při kvalitním příjmu mohl Boula pestře rozdělovat nahrávky a smečaři Bíza, Rejlek i Steffan v útoku drtili příbramskou obranu.

Nejdramatičtější byla poslední sada. V ní hosté vedli 8:11, ale Dukla při Boulově servisu otočila na 13:11 a náskok udržela až do konce.

"Příbram je pro Liberec svým stylem hry vždy nepříjemným soupeřem, ale přesto nad takovým týmem je pro nás povinnost vítězit tříbodově," říkal trenér Liberce Petr Brom. "Bylo to o psychice, protože ty předchozí porážky přece jen v hlavách zůstávají."

Ve čtvrtek jede Dukla do Zlína.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž