Drama ve Zlíně zvládla lépe Opava

Zlín - Pětisetová bitva rozhodla o vítězi úvodního utkání čtvrtfinále Českého poháru mezi volejbalisty zlínské Fatry a hostující Opavy. Lepší výchozí pozici do odvety, která je na programu 9. února v Opavě, si vypracovali hosté.

Hosté začali výborně a za necelých dvacet minut se proti chybujícímu Zlínu ujali vedení 1:0. Po trojnásobném střídání se Fatra vzpamatovala a vyrovnala.

Třetí set byl klíčový. Zlín ho rozjel skvěle. Brzy si vytvořil solidní náskok, který narostl na skóre 15:8. Jenže přišla tradiční bolest, série nevynucených a zbytečných chyb. Najednou na ukazateli skóre svítil stav 18:20.

„Nebyli jsme schopni položit balon, to by se nám nemělo stávat,“ přiznal univerzál Jan Bolehovský. Dramatickou koncovku setu pro sebe rozhodli Slezané poměrem 33:31.

„Utkání se v tomto setu zlomilo,“ poznamenal  opavský sportovní ředitel Lubomír Rabinský. „Zlín přestal hrát středem a zadělal si tím na problémy,“ dodal.

Ve čtvrtém setu se domácí mužstvo opět zvedlo a poměrně s jistotou dotáhlo zápas do tie-breaku. V něm od začátku vedl celek ze slezské metropole, psychickou výhodu už nepustil. Zlínští hráči navíc čtyřikrát zkazili podání, z toho třikrát v řadě.

„Zkazit v pátém setu čtyři servisy, to je moc,“ připustil Bolehovský.

„Všechny plusové body má na své straně Opava,“ přiznal zlínský trenér a manažer Roman Macek.

„Jenže zápasy se Zlínem jsou nevyzpytatelné, u nás to může dopadnout stejně,“ opáčil Rabinský, který ve čtvrtek působil v roli kouče. Trenér Milan Hadrava totiž zasáhl do zápasu.

Čtyřčlenný finálový turnaj Českého poháru se bude hrát 22. a 23. února ve Svitavách. Účast už si zajistila Ostrava, zbývající dvojice tvoří obhájce trofeje Kladno s Brnem a Liberec s Příbramí.
 
Zlín - Opava 2:3 (-15, 20, -31, 19, -10)
Rozhodčí: Antušák, Došlík. Čas: 115 min. Diváci: 250.
Zlín: Jánošík, Čajan, Filo, Herich, Fila, Černý, libero Chromý - Svoboda, Bolehovský, Jakubíček, Sedláček.
Opava: Malčík, Paták, Valaštek, Plichta, Demar, Kvapil, libero Obdržálek - Kysela, Mikula, Hadrava.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž