Marek Novotný trénuje s týmem Esse-ti Carilo Loreto

Marek Novotný trénuje s týmem Esse-ti Carilo Loreto | foto: www.pallavololoreto.it

Český reprezentant Marek Novotný se vrátil do Itálie, testuje ho Loreto

Smečař Marek Novotný usiluje o angažmá v italském Loretu. Dvanáctý tým nejvyšší soutěže testuje českého reprezentanta jako náhradu za zraněného nizozemského univerzála Kaye Van Dijka. Informaci přinesly internetové stránky klubu.

Jednatřicetiletý volejbalista tak může navázat na své předchozí působení v italské Serii A. V letech 2006 až 2008 hájil barvy Sisley Trevisa. Loňský ročník odehrál v řeckém Malco Hellas.

Do klubu Esse-ti Carilo Loreto přišel dlouholetý český reprezentant už v úterý 10. listopadu, o jeho angažování se rozhoduje v těchto dnech.

Nejbližší příležitost Marka Novotného na návrat do italské nejvyšší soutěže přijde 26. listopadu v domácím utkání Loreta proti Andreoli Latině.

Levoruký, 202 centimetrů vysoký smečař by měl nahradit pětadvacetiletého, 215centimetrového nizozemského univerzála Kaye Van Dijka, který se zranil 23. října při autonehodě a na několik týdnů zůstává vyřazen z tréninku.

Zdravotní potíže měl po dopravní kolizi také Van Dijkův spolujezdec a zároveň spoluhráč z Loreta, smečař Andrij Diačkov. Čtyřiadvacetiletý Ukrajinec však už 8. listopadu znovu nastoupil k ligovému zápasu proti Perugii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž