ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Salač, MAFRA

Pražští Lvi po obratu proti Budějovicím postoupili do pohárového Final Four

  • 0
Volejbaloví Lvi Praha vyhráli čtvrtfinálový šlágr Českého poháru s Českými Budějovicemi a po vítězství 3:1 poprvé postoupili do Final Four. Mezi nejlepší čtyři týmy prošly stejně jako před rokem Beskydy, které porazily 3:0 prvoligové Dobřichovice, překvapení soutěže, na němž v předchozích kolech ztroskotaly extraligové celky Kladna a Brna.

Pražský lídr extraligy a osmifinalista Ligy mistrů se na postup přes čtvrtý tým domácí nejvyšší soutěže nadřel. První set reprízy loňského extraligového finále Lvi prohráli 19:25 a ve druhém vyrovnali až po pěti setbolech (28:26). Další sadu hladce vyhráli 25:17 a tu rozhodující získali díky třem bodům za sebou od stavu 22:23.

Final Four si v novodobé historii zahrají poprvé, naposledy byli v semifinále ještě jako ČZU Praha v roce 2014. V předchozích čtyřech letech ztroskotali vždy ve čtvrtfinále.

„V současné době je pro nás těžké se udržet mentálně nahoře, jelikož hrajeme hodně zápasů. Musím uznat, že jsme nebyli soustředěni hned od začátku. Soupeři toho využili a dostali se na koně. Až na třetí set bylo utkání vyrovnané, jinak koncovku rozhodla vždy malá chybka, jeden balon. O to více si vážíme výhry i postupu,“ řekl kapitán Lvů Jakub Janouch.

Blokař Jihočechů Oliver Sedláček konstatoval, že oběma účastníkům Ligy mistrů chyběla po náročném programu energie. „Trochu mě mrzí, že jsme ze sebe nevytáhli víc, především po psychické stránce. Nebyl to špatný volejbal. Udělali jsme jen více chyb a scházela nám trocha štěstí,“ řekl.

Už dříve postoupila do čtvrtfinále Odolena Voda, která vyřadila obhájce trofeje Liberec. Poslední účastník vzejde z duelu mezi Hradcem Králové a loňskými finalisty z Karlovarska, který je na programu 30. ledna. Závěrečný turnaj uspořádá Tábor, vítěz poháru bude znám 26. února.

Český pohár volejbalistů

Čtvrtfinále

Lvi Praha - České Budějovice 3:1 (-19, 26, 17, 23)
Dobřichovice - Beskydy 0:3 (-20, -20, -20)

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž