České juniorské reprezentantky se radují z výhry nad Ruskem

České juniorské reprezentantky se radují z výhry nad Ruskem | foto: cev.lu

České volejbalové juniorky porazily Rusko a na ME zahrají o medaile

  • 3
České juniorské volejbalistky si na mistrovství Evropy v Srbsku zahrají o medaile. Do semifinále je poslala výhra 3:1 (23, 23, -25, 12) nad Ruskem. V sobotu se znovu střetnou se Srbkami, vítězkami své základní skupiny A.

Svěřenkyně Aleše Nováka tím dovršily svou dosavadní pouť turnajem, která přinesla jedno zaškobrtnutí a čtyři vítězství.

Jedinou porážku utrpěly mladé Češky v souboji se Srbskem. Duel skončil jednoznačným výsledkem 3:0 pro domácí. V úvodním zápase ale juniorky porazily stejně staré Slovinky 3:1.

Zdárně zvládly i duo soupeřů z Beneluxu: Nizozemky porazily až ve vypjaté koncovce 3:2 na sety, následný zápas s Belgií skončil hladkou výhrou 3:0.

Proti Rusku, které na minulém MEJ před dvěma lety získalo stříbrné medaile, měl český výběr v dramatickém třetím setu dva mečboly, ale ani jeden nevyužil. Sadu nakonec poměrem 27:25 získaly soupeřky.

Ruské juniorky jsou zklamané po prohře s Českem

Ruské juniorky jsou zklamané po prohře s Českem

Čtvrté dějství se však potom rychle změnilo v jednoznačnou záležitost českého týmu, který vyhrál drtivým rozdílem 25:12.

K oporám týmu patří Eva Hodanová či Andrea Kossányiová, jež by se po návratu ze Srbska měla připojit k seniorské reprezentaci, chystající se na říjnové mistrovství světa v Japonsku.

Ještě předtím ji a její spoluhráčky čeká duel se Srbskem, v neděli se pak představí v medailovém souboji s Itálií nebo s Německem.

České juniorské volejbalistky vyhrály ME v roce 2000, tehdy v týmu byly například Šenková, Plchotová, Tomanová nebo Matuszková. Od té doby ale české výběry další úspěch nepřidaly.

Juniorské ME volejbalistek, semifinále:
17:30 Itálie - Německo, 20:00 Srbsko - Česko

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž