Budějovický trenér René Dvořák během time-outu

Budějovický trenér René Dvořák během time-outu | foto: Marek Podhora, MAFRA

Dobré podání, to je hlavní zbraň, s níž vyrazí Budějovice na Ústí

  • 0
Byl to první tým, který rozjetým českobudějovickým volejbalistům na začátku aktuální sezony sebral první set. Až v osmém extraligovém kole se to před vlastními diváky povedlo Ústí nad Labem ¨- hráčům okolo bývalého kouče Petra Broma.

Týmu, který přijede v sobotu k odvetě. Zápas 19. kola začne v českobudějovické sportovní hale v 18 hodin.

„Ústí hraje poměrně slušný volejbal. Před sezonou dobře nakoupili hráče. Osu týmu tvoří nahrávač Luboš Bartůněk s univerzálem Filipem Kramarem. K tomu ještě mají dva cizince na postu přihrávajících smečařů, kteří velice dobře skáčou,“ všímá si hlavní trenér Českých Budějovic René Dvořák rozložení sil zítřejšího soupeře.

Kouč Jihostroje už také ví, s jakou taktikou domácí tým na Ústí nastoupí. „Naše cesta k úspěchu povede opět a pouze přes náš kvalitní servis a samozřejmě i následnou dobrou obranu. Pokud nebudeme dobře podávat, tak budeme mít velmi ztíženou situaci, protože Ústí teď hraje v pohodě, potrápilo Kladno v Českém poháru a doma porazilo Zlín,“ upozorňuje Dvořák.

Vrátí se libero Kryštof?

Ten ale bude muset ještě více přemýšlet, jak zítra složí základní sestavu. Volejbalistům Jihostroje se totiž také nevyhnula chřipková epidemie. „Máme nějaké hráče nemocné,“ říká kouč.

V minulém utkání proti ČZU Praha chyběl Martin Kryštof na pozici libera. „Měl by přijít po týdnu na trénink, uvidíme, jak na tom bude. Petr Michálek (při absenci Kryštofa hraje libero) pořád zůstává doma. Proto doufám, že se dá Martin do pořádku a bude moci hrát bez omezení. Oba dva jsou naši nejlepší přihrávači,“ hodnotí Dvořák.

Do konce základní části extraligy zbývá Jihostroji odehrát čtyři zápasy. Navíc poslední tři proti silným týmům ze špičky tabulky - Liberci, Kladnu a Karlovým Varům.

„Tabulku teď vůbec neřešíme. Soustředíme se vždy na daný zápas a už to směřujeme na ply-off. Bude to teď pro nás těžká prověrka, kterou ještě doplňuje finále Českého poháru,“ upozorňuje René Dvořák na náročný program, který skončí až 10. března, kdy Jihostroj uzavře základní část sezony na palubovce Karlovarska.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž