Jan Kuliha z Českých Budějovic na příjmu.

Jan Kuliha z Českých Budějovic na příjmu. | foto: Petr Lundák, MF DNES

První body v Lize mistrů se České Budějovice pokusí uhrát v Belgii

  • 0
Do druhého největšího belgického města odcestovali volejbalisté českobudějovického Jihostroje už v úterý. V Antverpách je ve čtvrtek od 20.30 hodin čeká další zápas v Lize mistrů.

Český volejbalový mistr v prestižní evropské soutěži ještě nevyhrál a nemá ani bod. I když bude chtít uspět, bude to mít ale těžké. Hlavě proto, že na marodce je univerzál Michal Kriško, hlavní útočná síla Budějovic.

U smečařů se už situace pomalu zlepšuje. „Tomáš Fila začal naplno trénovat a po zdravotní stránce je schopen všeho. Do herní pohody se však ještě musí dostat. Petr Michálek je v plné zátěži už čtrnáct dní a může nastoupit. V Belgii určitě nenastoupí Michal Kriško, který má od doktora předepsaný klid a rehabilitaci. Příští týden uvidíme, co s ním,“ popisuje aktuální situaci manažer týmu Stanislav Pochop.

Před silou Antverp varoval už před sezonou kapitán a nahrávač Filip Habr. „Ze všech stran slyším, že bychom měli postoupit ze skupiny Ligy mistrů. Antverpy jsou sice nicneříkající tým, ve kterém jsou čtyři nizozemští reprezentanti. A my jsme si proti nim ve Světové lize neškrtli, takže nevím, proč bychom měli být favoriti. Skupina je přijatelnější než minule. Mohly by nám pomoci i zkušenosti z reprezentace, kde nám to vyhovovalo,“ říkal Habr.

Pro Jihostroj bude velkým problémem hlavně francouzský univerzál Marien Moreau, který přišel před touto sezonou a bodově svůj tým táhne. Pozor si Jihočeši musí dát i na Nizozemce Yannicka van Harskampa, chybět nebude ani smečař Gijs Jorna.

Oba soupeře spojuje jedna zajímavost. V domácí lize před vzájemným zápasem Jihostroj i Antverpy prohrály s lídry tabulky svých soutěží. Jihostroj naposledy neuspěl v Liberci 1:3. „Trápíme se se sestavou už dlouhodobě a v podstatě každé kolo hrajeme jinak,“ uvedl k utkání kouč Jihočechů Jan Svoboda.

V pondělí hraje český mistr opět doma, a to mimořádně až od 20 hodin v televizním utkání proti Zlínu. Ve středu 17. prosince přijedou do Budějovic právě Antverpy.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž