Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Brněnský volejbal neskrývá ambice a vyhlašuje útok na přední místa

  • 0
Útok na čelo tabulky. To je cíl volejbalistů Brna v nové sezoně, kterou začali ve čtvrtek výhrou na palubovce ČZU Praha 3:1. A dnes se od 17 hodin poprvé představí doma v Kounicově ulici proti Zlínu.

„Podařilo se nám klub po finanční stránce podpořit, po deseti letech máme tým s potřebnou strukturou,“ komentuje klubové ambice manažer Martin Gerža.

„Volejbal nám musí dávat smysl. Osmá místa nám to nenaplňovala,“ připomíná nedávné výsledky. Brňané si nejvíce slibují od posil, Michala Hrazdiry a Zdeňka Haníka. Oba hráči už dříve na jižní Moravě působili a nyní se vrátili ze zahraničních klubů.

„Líbilo se mi, jakou práci vedení klubu odvedlo. Hlavní motiv mého návratu je ten, že tu chci dosáhnout něčeho důležitého. Osobní ambice jsem si naplnil v zahraničí,“ říká 30letý smečař Hrazdira, jenž poslední sezony oblékal dres především italských klubů a v roce 2008 vyhrál rakouskou ligu s Vídní.

O rok mladší nahrávač Haník původně stěhování zpátky do Česka neplánoval. Loňskou sezonu strávil ve Švýcarsku, kde byl spokojený. „Ale pak jsem dostal zajímavou nabídku z Brna. Zároveň věřím týmu, který tady máme,“ dodává Haník, jehož otec slavil s Brnem v roce 1990 jeho poslední titul .

Dalšími novými tvářemi klubu jsou ruský smečař Vladimír Sucharev a americký univerzál Nicholas Goodell.

„Letos jsme rozhodně kvalitnější než v předchozích letech. Pevně věřím, že se to projeví na výsledcích,“ doufá trenér Ondřej Marek.

O autorovi| Václav Trávníček, redaktor MF DNES

Regionální mutace| Mladá fronta DNES - jižní Morava


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž