Pavla Vincourová (vlevo) a Šárka Melichárková z Brna.

Pavla Vincourová (vlevo) a Šárka Melichárková z Brna. | foto: Otto Ballon Mierny, MAFRA

Brněnské volejbalistky posílily pozice v extralize, mají v ní dva týmy

  • 0
Více než deset let nehrály ženskou volejbalovou extraligu dva brněnské týmy. Letošní ročník je jiný. Vedle tradičního úspěšného družstva KP Brno budou v nejvyšší soutěži sbírat zkušenosti i juniorky tohoto klubu pod hlavičkou SG Brno.

Vedení Královopolanek se totiž rozhodlo, že pro talentovaná děvčata je juniorská soutěž málo, rozhodlo se proto využít šance a koupilo extraligovou licenci od Liberce.

"Kvůli regulím volejbalového svazu jsme však museli vytvořit nový subjekt, s nímž jsme úzce provázaní. Jde o náš společný projekt se Sportovním gymnáziem Ludvíka Daňka za podpory města," uvedl předseda klubu Richard Wiesner.

Jak SG, tak KP už o víkendu odehrály první ligové zápasy, shodně prohrály 0:3.

Mladé družstvo s věkovým průměrem pod osmnáct let nemá žádné velké ambice směrem nahoru. "Jediným úkolem je záchrana. Holky mají těžkou pozici, ale jde nám především o nasbírané zkušenosti a uhájení soutěže pro další ročník, kdy budou děvčata zkušenější," vysvětluje Wiesner.

Družstvo SG bude sloužit i prezentaci volejbalu na jižní Moravě, protože třetinu utkání odehraje mimo Brno, zbylé duely se budou konat buď v hale ve Vodově, nebo v Kounicově ulici. Družstvo KP zase bude hrát v sobotu proti Slavii v Břeclavi.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž