Brňanky podlehly a čeká je Pohár CEV

Brno - Volejbalistky brněnského týmu budou v lednu pokračovat v evropských soutěžích, ale už jen ve slabším Poháru CEV. Ve skupině Klubového poháry ve své hale na Králově poli obsadily druhé místo za favorizovanou Murcii. Právě španělský celek byl jejich posledním soupeřem a podlehly mu 0:3 (-15, -20, -16).

Brno základní skupinu Poháru CEV odehraje začátkem příštího roku na Slovensku v Pezinku. Murcia se může těšit na osmifinále Top Teams Cupu.

České mistryně nastupovaly do svého posledního zápasu s vědomím, že už mají jisté pokračování v jedné z evropských soutěží a mohou proti novému a ambicióznímu týmu na volejbalové mapě jen překvapit.

To se jim bez zraněné kapitánky Tobiášové, kterou nahradila Měrková, nepodařilo. Murcii v čele s čerstvou mistryní světa Ruskou Šaškovovou-Kiličovou podlehly 0:3.

"Měli jsme problém s těžkým podáním soupeře. Právě na přihrávce byl největší rozdíl mezi týmy této skupiny, všechny v ní byly lepší než my," řekl na tiskové konferenci brněnský kouč Miroslav Čada. Celý turnaj ale hodnotil kladně. "Jsem spokojený, podařilo se nám postoupit, i když se štěstím," dodal.

Brněnským volejbalistkám pomohla dnešní výhra Panathinaikosu Atény nad německým Vilsbiburgem 3:1. V Poháru CEV budou usilovat od 5. do 7. ledna o jediné postupové místo do osmifinále v zápasech s domácím Pezinkem, švýcarským Könizem a týmem z Bosny Kalesijou.

KP Brno - Murcia 0:3 (-15, -20, -16)
Rozhodčí:
Stando (Pol.), Wolf (Belg.). Čas: 60 min. Diváci: 315.

Panathinaikos Atény - Vilsbiburg 3:1 (15, -18, 18, 13)
Rozhodčí:
De Knibber (Belg.), Pevc (Slovin.). Čas: 86 min. Diváci: 220.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž