Martina Bonnerová (vpravo) a Barbora Hermannová.

Martina Bonnerová (vpravo) a Barbora Hermannová. | foto: FIVB

Čeští beachvolejbalisté postupují v Kontinentálním poháru

  • 0
Oba české beachvolejbalové týmy uspěly v Kontinentálním poháru a dál mohou snít o účasti na olympijských hrách v Riu. Ženy vyhrály turnaj ve Vilniusu, muži v rakouském Badenu a shodně si zajistili účast ve finále jedné z kvalifikačních možností pro OH příští rok na jaře.

Ze zdravotních důvodů ve Vilniusu chyběly české jedničky Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou, ale jejich kolegyně Barbora Hermannová s Martinou Bonnerovou a Diana Žolnerčíková s Martinou Jakubšovou vyřadily nejprve Srbky a ve finále i zkušené Slovenky Dubovcovou s Nestarcovou 2:1 na zápasy.

O úspěch mužů se postarali Přemysl Kubala s Janem Hadravou a Jan Dumek s Robertem Kufou. Nejprve zdolali tým Ázerbájdžánu a pak i domácí Rakousko. Kubala s Hadravou přitom porazili bronzové z loňského mistrovství Evropy Dopplera s Horstem 22:20 a 21:19.

Poslední kvalifikační kolo Kontinentálního poháru se uskuteční na jaře olympijského roku 2016. Soutěž je pro ty dvojice, které se do Ria nedostanou na základě světového žebříčku, čili nebudou do 16. místa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž