Přemysl Kubala

Přemysl Kubala | foto: Eva Fryšarová

Brněnský ženský volejbal vsadí po Kubalovi na Američana Gonzálese

  • 0
Volejbalistky KP Brno povede americký trenér André Christopher Gonzáles, jenž nahradí Přemysla Kubalu. Šestý tým extraligy do ledna koučoval Stanislav Václavík, pak ho střídal Kubala.

Jedenačtyřicetiletý Gonzáles byl před dvanácti lety dvě sezony asistentem trenéra ženské reprezentace USA.

"Pro tohoto kouče jsme se rozhodli na základě výběrového řízení. Sáhli jsme k němu také proto, abychom si ověřili, zda má náš tým KP Brno v zahraničí kredit. Byli jsme překvapeni, protože jsme dostali nabídek z cizince více," řekl předseda brněnského klubu Richard Wiesner.

"Gonzáles bude prvním zahraničním koučem v naší extralize, který nepochází z České nebo Slovenské republiky. Spolupráce by měla trvat nejméně dva roky," dodal Wiesner.

Do užšího výběru se dostali ještě bývalý trenér české reprezentace Jiří Šiller, Martin Hroch a také stávající kouč Kubala. "Gonzálesova nabídka nás nejvíce zaujala. Splňovala naše představy a byla dlouhodobá," dodal Wiesner.

Gonzáles, který přiletí do Brna začátkem srpna, má za sebou bohaté zahraniční zkušenosti. V letech 2009 až 2011 byl hlavním koučem nizozemského Amstelveenu, v roli asistenta dvakrát působil u švýcarského celku Volero Curych. V USA také vedl univerzitní týmy.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž