Estonská tenistka Anett Kontaveitová ve 3. kole Roland Garros.

Estonská tenistka Anett Kontaveitová ve 3. kole Roland Garros. | foto: Reuters

Na turnaji v Praze se představí i Kontaveitová, dvojkou bude Krejčíková

  • 2
Na turnaj WTA Prague Open na Spartě dorazí i druhá hráčka světového žebříčku Anett Kontaveitová. Účast šestadvacetileté estonské tenistky potvrdili pořadatelé. Kontaveitová bude nasazenou jedničkou před Barborou Krejčíkovou, v hlavní soutěži se představí celkem sedm Češek. Na betonech v areálu Sparty se utkají od 25. července.

„Z jejího startu máme velikou radost, pro každý turnaj jde o prestižní záležitost, jak vysoko umístěné hráčky světového žebříčku na něm hrají. Vedle silné sestavy domácích reprezentantek tak jde o další velké lákadlo pro fanoušky,“ uvedl ke Kontaveitové ředitel WTA 250 Livesport Prague Open Miroslav Malý v tiskové zprávě.

Turnaj WTA v Praze se blíží. Získejte vstupenky a podepsaný dres Kvitové zdarma

Kontaveitová bude ve Stromovce startovat na divokou kartu, která je určena pro hráčku z elitní dvacítky světového žebříčku.

Po obhájkyni pražského titulu Krejčíkové, loňské vítěze Roland Garros a čerstvé deblové šampionce Wimbledonu, je nasazenou trojkou Švýcarka Belinda Bencicová. V pozici čtyřky nastoupí Petra Kvitová, vítězka turnaje z roku 2018.

Dalšími českými tenistkami v hlavní soutěži jsou Tereza Martincová, Marie Bouzková, Karolína Muchová a na divoké karty vítězky juniorky z Roland Garros Lucie Havlíčková a Linda Nosková.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga