Serena Williamsová bojuje ve druhém kole Roland Garros proti Španělce Muguruzaové. | foto: AP

Serena po šokující porážce: Je to skvělé. Teď budu makat pětkrát tolik

  • 16
Když dorazila mezi novináře, nedokázala pojmenovat, co se v utkání proti mladé Španělce Muguruzaové vlastně stalo. Pouze jedno věděla Serena Williamsová jistě: "Zelenou už si na sebe v Paříži nikdy neobléknu!"

Před dvěma lety vypadla v Paříži s Virginii Razzanovou vůbec poprvé na grandslamu už v prvním kole. Měla na sobě zelené triko. Nyní si Williamsová oblékla podobnou barvu, ačkoliv více dožluta, a opět končí dříve, než doufala.

"Jsme superzklamaná," řekla po porážce 2:6 a 2:6 ve druhém kole. "Nic se mi nedařilo. Nemohu si vzpomenout ani na jednu věc, která by se mi povedla."

Britská BBC varovala, aby si Williamsová raději před spaním nepročítala statistiky ze zápasu. Byly totiž tak strašidelné, že by nemohla usnout. Za hodinku hry nastřádala 29 nevynucených chyb, po druhém servisu uhrála pouze 29% procent míčů. Na taková čísla není 32letá silačka vůbec zvyklá.

Ovšem na to, proč se jí tak nedařilo, nemohla po utkání přijít. "Bylo to prostě jeden z těch dnů," krčila rameny. Z vlastního výkonu byla zmatená a rozhozená. Chvíli povídala, jak je frustrovaná, za okamžik už se zase smála a vtipkovala.

"Je to vlastně skvělé. Teď totiž pojedu domů a budu makat pětkrát tolik, abych se ujistila, že už se to nikdy nebude opakovat," vyprávěla plnému sálu. Na poraženecké projevy rychle zapomněla. "Někdy je dobré padnout až na zem, protože se pak musíte zase zvednout. A to se mi líbí. Miluju výzvy," dodala.

V letošní sezoně se přitom jako světová jednička ještě nedostala přes čtvrté kolo grandslamového turnaje. Z Paříže, kterou považuje za svůj druhý domov, tudíž tentokrát neodjede úplně v pohodě. "Měla bych pár slov, kterými bych to popsala. Ale asi by to bylo hodně neslušné, takže to radši nechám být..."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga