TAKHLE TO ZVLÁDNU. Maria Šarapovová v průběhu finále Roland Garros proti Sereně Williamsové. | foto: Reuters

Nová dvojice: Jimbo + Máša. Vrátí Connors Šarapovovou zpět na trůn?

  • 5
Nemůže přemoci Serenu Williamsovou. Spadla z pozice jedničky žebříčku. Ve Wimbledonu ostudně vypadla už ve druhém kole. A tak se světová tenisová dvojka Maria Šarapovová rozhodla pro razantní změnu.

Rozešla se se švédským trenérem Thomasem Högstedtem, s nímž spolupracovala od roku 2010 a který ji dovedl k loňskému triumfu na Roland Garros (byť oficiálně se loučí proto, že prý Högstedt nemůže se Šarapovovou dále cestovat). A jejím novým koučem se stal... Jimmy Connors!

Tenisová legenda, někdejší vládce žebříčku, rekordman v počtu turnajových titulů na ATP (109), rebel a bouřlivák. A také muž, který k sobě v šedesáti letech poutá mimořádnou pozornost. V nedávno vydané autobiografii "The Outsider" otevřeně popsal svou závislost na sázení i divoký milostný život. A teď se rozhodl trénovat jednu z nejslavnějších sportovkyň světa.

"Jsem nadšený z toho, že budu spolupracovat se čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou Mariou Šarapovovou," napsal na Twitter. "Cílem je počet titulů zvýšit."

Jimmy Connors zdraví diváky na turnaji v Montrealu.

Není divu. Ambiciózní Šarapovová nechce být "ta druhá" za dominantní Serenou. Z 16 vzájemných zápasů vyhrála Ruska pouhé dva, ten poslední před devíti lety!

Jen za poslední rok (ne)stárnoucí Američanka vyrvala Šarapovové ve finálových zápasech olympijské zlato, titul z Turnaje mistryň či další triumf na Roland Garros. Na olympiádě dokonce ponížila Rusku výsledkem 6:0, 6:1.

Také proto zřejmě Šarapovová zvolila podobnou cestu jako čerstvý wimbledonský šampion Andy Murray - i tomu pomohl o krok výš až Connorsův sok Ivan Lendl.

"Známe se s Jimmym mnoho let, krátce jsme spolupracovali před Australian Open 2008. Těším se na  další turnaje," uvedla šestadvacetiletá Ruska na svém webu.

Mezi její slabiny patří především pohyb - a také druhé podání, které jí Serena nemilosrdně returnuje a získává tak důležité body. Dokáže drsňák "Jimbo" vrátit panovačnou "Mášu" na trůn?


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga