Jiří Veselý

Jiří Veselý | foto: Reuters

Veselý v Prostějově bez problémů postupuje, Pavlásek skončil

  • 0
Jiří Veselý porazil ve druhém kole tenisového challengeru v Prostějově Marcela Arevala ze Salvadoru 6:2, 6:4. Dvojnásobnému vítězi turnaje Veselému stačil k postupu do čtvrtfinále průměrný výkon, Arevalo jej v prvním vzájemném měření sil v celém utkání vážněji neohrozil. Naopak Adam Pavlásek skončil po prohře 7:5, 1:6 a 6:7 s Bělorusem Uladzimirem Ignatikem.

Druhý nasazený Veselý měl ale ke své hře výhrady. „Nečekal jsem, že bude hrát tak pomalu. Na druhé straně jsem opět předvedl velké trápení. Nedokázal jsem zrychlit hru, chyběla mi kontrola míče. Nějak jsem to uklohnil a jsem rád, že se mi podařilo vyhrát,“ řekl novinářům.

První set hladce vyhrál, ve druhém si soupeř až do stavu 4:4 držel podání. Veselému se podařilo Arevalův servis prolomit až v poslední hře. „Chtěl jsem ve druhém setu hned útočit, nedokázal jsem ale vrátit soupeřovo podání. Když se to podařilo, tak mě hned riskantním úderem zahnal. Jsem rád, že se mi to podařilo alespoň v závěru setu,“ dodal Veselý.

Pavláskovu hru provázely obrovské výkyvy. Nezachytil začátek, prohrával už 0:4. Přesto vývoj otočil a sadu vyhrál 7:5. „Byl to jen záblesk, soupeř se v tu chvíli sám složil,“ podotkl Pavlásek. Pak ale zcela ztratil rytmus a uhrál jedinou hru. Ve třetím setu se opět výkonnostně pozvedl, vedl už 5:3, jenže zápas nedopodával. Za stavu 5:6 ještě odvrátil Ignatikovi tři mečboly a vynutil si tie-berak, prohru ale neodvrátil.

„Podal jsem šílený výkon. S touto hrou nemohu vyhrát. Jsem rozhozený, nevěřím si. Tři gamy mám dobré, další tři špatné,“ posteskl si Pavlásek, jemuž se ani v domácím prostředí v Prostějově nepodařilo vybřednout z dlouhé výsledkové krize.

Poslední český zástupce v turnaji Veselý se ve čtvrtfinále utká právě s Pavláskovým přemožitelem Ignatikem.

Challenger UniCredit Czech Open v Prostějově

antuka, dotace 127 000 eur

Dvouhra - 2. kolo:
Veselý (2-ČR) - Arevalo (Salv.) 6:2, 6:4
Ignatik (Běl.) - Pavlásek (8-ČR) 5:7, 6:1, 7:6 (7:4)
Kicker (5-Arg.) - Carballes (Šp.) 6:4, 2:6, 6:2
Sandgren (USA) - Krawietz (Něm.) 6:2, 6:1
Delbonis (Arg.) - Jarry (Chile) 6:4, 7:5
Albot (6-Mold.) - Souza (Braz.) 6:3, 6:3
Robredo (Šp.) - Gulbis (Lot.) bez boje
Eriksson (Švéd.) - Kližan (1-SR) 6:4, 6:1


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga