Rusové tají nominaci na Fed Cup

Moskva - Nelehká volba stojí před trenérem ruského tenisového týmu pro Fed Cup Šamilem Tarpiščevem, který tvoří nominaci pro finálový turnaj v Moskvě. Ten startuje 11. listopadu. V aktuálním světovém žebříčku jsou do třináctého místa hned tři ruské tenistky, solidní postavení mají i další hráčky.

Šamil Tarpiščev upozornil, že bude jména čtyř hráček tajit do poslední možné chvíle.

Američanky i Belgičanky již složení svých týmů oznámily.  "Mezinárodní federaci musíme nahlásit jména v příštím týdnu a tehdy také oznámíme veřejně nominaci," řekl Tarpiščev, který je zároveň šéfem ruského svazu. "Nechceme je zveřejňovat, hráčky jsou pak z toho akorát nervózní," dodal.

Otázku nominace přitom nemá jednoduchou. Anastasia Myskinová, Jelena Dementěvová, Naděžda Petrovová i Vera Zvonarevová patří mezi elitní patnáctku na světě.

V singlu by však měly hrát Myskinová s Dementěvovou, které budou startovat od středy na Turnaji mistryň. Deblovou jedničkou je pak Lina Krasnorucká.  Rusko se utká v semifinále Fed Cupu s Francií.

Belgie a USA tvoří druhou dvojici. Protože Belgičanky i Američanky nebudou mít
k dispozici své největší hvězdy, právě ruský tým by mohl být v domácím prostředí největším favoritem.

Belgii pojedou do Moskvy reprezentovat Els Callensová, Caroline Maesová, Elke Clijstersová a teprve sedmnáctiletá Kirsten Flipkensová. Zkušenosti Američanek bude zosobňovat Martina Navrátilová, dalšími hráčkami v týmu USA jsou Meghann Shaughnessyová, Lisa Raymondová a Alexandra Stevensonová.  

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga