Snad ještě vyzvu Federera, řekl nadějný junior Forejtek v Rozstřelu

  • 6
Během posledních týdnů si splnil řadu snů. Ovládl dvouhru na juniorském US Open, prožil premiéru v Davis Cupu a stal se mládežnickou světovou jedničkou. Tenisová naděje Jonáš Forejtek na startu seniorské kariéry ale touží po vyšších metách. „Postupně se chci dostat do nejlepší desítky na okruhu ATP a snad si stihnu zahrát s Federerem,“ řekl 18letý mladík v pořadu Rozstřel na iDNES.tv.

V posledních týdnech na sebe strhl pozornost, když ovládl juniorku grandslamového US Open. Rozehraný pak zamířil na Davis Cupu do Bosny a Hercegoviny, kde českému výběru pomohl dvěma body k vítězství 3:2.

„Nejdříve jsem nečekal, že budu hrát. Ale měl jsem obrovskou radost z nominace, protože jsem se chtěl do Davis Cupu vždy dostat,“ vyprávěl Jonáš Forejtek v Rozstřelu. „Po US Open už jsem ale začal počítat s tím, že bych mohl hrát.“

Nakonec v pozici týmové dvojky za Jiřím Veselým přidal dvě výhry. A co víc: zvládl rozhodující pátý duel celého klání. 

„Trošku nervní jsem, ale na kurtu to neukazuju. S nervozitou počítám a pak z ní nejsem překvapený,“ řekl.

V posledních zápasech tak český tenisový talent zjistil, že se může měřit i s muži. S juniorskou kategorií se totiž po letošní sezoně loučí. „Vím, že můžu hrát s hráči okolo 200. místa na žebříčku, jako to bylo v Davis Cupu. Musím se ale hodně zlepšit, abych mohl hrát s nejlepšími.“

A třeba i s Rogerem Federerem…

„Zdálo se mi, že s ním hraju. Pak jsem naštvaný, že se probudím. Určitě bych si s ním chtěl zahrát. Snad to ještě stihnu,“ prozradil Forejtek v Rozstřelu.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga