Rozhodl jeden míček, smutnil Petera

  • 6
Liberec - Místo bujarých oslav měly české tenistky na rtech kyselé úsměvy. Nadějně rozehranou fedcupovou partii s Itálií o postup do světové skupiny nakonec v Liberci ztratily. Podlehly 2:3 na zápasy. "Rozhodl jeden míček při porážce Peschkeové s Pennettaovou. V deblu jsme byli celou dobu horší," prohlásil nehrající kapitán českého týmu Tomáš Petera.

Proč se nepodařil postup?
Všichni udělali všechno, i holky na kurtu. Bohužel. Italky předvedly absolutně bezchybné, vynikající výkony. Vinciová trefila míček do autu jen jednou při čtyřhře - a to byl ještě mečbol, když nastřelila Květu Peschkeovou.
 
Dá se říct, že vás Italky něčím překvapily?
Zahrály nadstandardně dobře, skvěle na servisu.
 
Proč jste do rozhodující čtyřhry poslal Vaidišovou s Peschkeovou? Původně byla v nominaci Iveta Benešová.
Benešová byla nerozehřátá. Řekl jsem si, že by bylo dobré využít Vaidišovou, která tady měla výbornou formu a zejména těžký zápas s Schiavoneovou zahrála excelentně.

Dobře. A na variantu Benešová - Vaidišová jste nemyslel?
Musel jsem dát k Vaidišové, která nemá s deblem moc zkušeností, vyzrálou hráčku. Vůdčí typ, který jí celou dobu na kurtu povede. Tou Benešoévá zatím není.
 
Jak vystoupení českého týmu ve Fed Cupu hodnotíte?
Sehráli jsme dva těžké zápasy. Japonsko jsme 3:2 porazili, s Itálií těsně prohráli. Práce u týmu mě baví, věřím v jeho perspektivu. Už dříve jsem prohlásil, že se jednou může dostat až do finále. A tomu věřím dál. Příště se o postup zase popereme.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga