Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | foto: AP

Dvojice ranařů pro Rio? V mixu by mohli hrát Plíšková s Berdychem

  • 29
Česká tenisová výprava může mít pro olympijské hry v Riu jeden zajímavý trumf. Tomáš Berdych na tiskovce na podniku ATP v Marseille oznámil, že má v plánu přihlásit se do smíšené čtyřhry s Karolínou Plíškovou. Dva ranaři, kteří patří do světové špičky, by mohli dokráčet daleko.

Berdych (světová osmička) i Plíšková (čtrnáctá na žebříčku) v minulých měsících dali najevo, že by se na výjimečném turnaji v Brazílii rádi předvedli ve všech třech soutěžích.

Berdych ve čtyřhře v minulosti válel především s Radkem Štěpánkem v Davis Cupu. Plíšková často hrála se svou sestrou Kristýnou, na tuto sezonu je domluvená s Němkou Julií Goergesovou, s níž postoupila do semifinále Australian Open.

Mezi favority olympijského mixu se už předem zařadili Švýcaři Martina Hingisová s Rogerem Federerem. Přihlásit se mohou však i jiní známí hráči, třeba Španělé Garbine Muguruzaová s Rafaelem Nadalem.

Také Plíšková s Berdychem by se na betonových dvorcích měli v Riu zařadit k favoritům. V pavouku smíšené čtyřhry bude pouze 16 párů, ke zlaté medaili tedy stačí čtyři vítězství, ke stříbru a bronzu tři.

Plíšková se zatím ke spolupráci nechce obšírně vyjadřovat: „Ještě jsme se nesešli, do olympiády zbývá ještě spousta turnajů. Až později se bude řešit kdo s kým a jak.“

Určitá jednání povede v nejbližších dnech v Dubaji manažer Miroslav Černošek.

„Olympiáda je ještě dost vzdálená,“ říká. „Zatím spíš řešíme otázku realizačních týmů. Jde nám o to, aby naši tenisté měli v Brazílii co nejkvalitnější doprovod.“


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga