LOUČENÍ VETERÁNA. Pětatřicetiletý Tommy Haas dohrál na US Open ve 3. kole.

LOUČENÍ VETERÁNA. Pětatřicetiletý Tommy Haas dohrál na US Open ve 3. kole. | foto: Reuters

Další účastník Štěpánkovy rozlučky. Přijede soused Haas z Floridy

  • 1
Kvartet je kompletní. Tenista Radek Štěpánek odtajnil jméno posledního účastníka jeho exhibice, při které se rozloučí s bohatou kariérou. K Novaku Djokovičovi a Leandru Paesovi se připojí někdejší světová dvojka Tommy Haas. Akce s názvem Český lev se loučí se uskuteční 18. října v pražské O2 areně.

O účasti německého tenisty informoval Štěpánek na svém facebookovém profilu.

„Deset let máme vedle sebe postavené domy na Floridě. Absolvovali jsme spolu nespočet tréninkových hodin. V pozdějším věku jsme se hecovali, abychom vydrželi u profesionálního tenisu déle,“ řekl Štěpánek.

Haas, vítěz patnácti turnajů na okruhu ATP, by měl nastoupit ve čtyřhře po boku Novaka Djokoviče, čtrnáctinásobného grandslamového vítěze a letošního šampiona Wimbledonu a US Open. Na druhou stranu sítě se Štěpánek postaví s dlouholetým parťákem Leandrem Paesem.

„Ale může dojít k interaktivním změnám,“ upozorňuje Štěpánek.

Velkolepé akce se podle zákulisních informací zúčastní i unikátní hosté ze světa sportu. Účast zatím potvrdili hokejista Jaromír Jágr a fotbalisté Petr Čech a Pavel Nedvěd.

Český lev se loučí

Zakupte si vstupenky

„S Tommym se nám spolu dařilo, máme k sobě opravdu blízko a vždy, když jsem s ním hrál, tak jsem se skvěle bavil,“ doplnil Štěpánek, jenž společně s Haasem odehrál osmnáct utkání ve čtyřhře: pouze čtyřikrát prohráli.

Ve dvouhře na sebe oba tenisté narazili sedmkrát. Pozitivní bilanci 4:3 drží právě 40letý Němec.

Už dříve Štěpánek potvrdil, že jeho rozlučka nabídne show, ale i skvělé sportovní výkony. Ostatně i proto český nezmar pravidelně trénuje, zařadil i dva tréninky boxu. „Nebolí mě při něm záda,“ řekl. 

Posledních 500 vstupenek lze stále zakoupit v síti Ticketportal. Akce se uskuteční 18. října v O2 areně. Exhibici bude živě vysílat Česká televize.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga