Srbský tenista Novak Djokovič míří na jednání australského soudu.

Srbský tenista Novak Djokovič míří na jednání australského soudu. | foto: AP

A kdy se vrátí Djokovič? Nejspíš na únorovém turnaji v Dubaji

  • 3
Novak Djokovič po vynucené absenci na tenisovém Australian Open plánuje podle všeho návrat na kurty ve druhé polovině února na turnaji v Dubaji. Lídr světového žebříčku je mezi přihlášenými hráči, turnaj kategorie ATP 500 na programu od 21. do 26. února.

Djokovič akci ve Spojených arabských emirátech ovládl v letech 2009, 2010, 2011, 2013 a 2020. Pro cestu do Dubaje není povinné očkování proti koronaviru.

Vyhoštění Djokoviče probouzí vášně: Bordel, fraška, ztráta pro tenis...

Pro vstup do Austrálie byla vakcinace naproti tomu žádoucí a Djokovičovi coby jejímu odpůrci nakonec nepomohlo ani to, že původně obdržel vízum na základě výjimky z povinného očkování po prodělaném covidu-19. Úřady mu vízum po příletu zamítly, a přestože srbský tenista díky procesnímu pochybení imigračních úředníků rozhodnutí zvrátil u soudu, australský ministr pro imigraci Alex Hawke mu ho zrušil podruhé. 

Další soud už Djokovič prohrál a těsně před začátkem úvodního grandslamu sezony z Melbourne odletěl.

Startovní listina turnaje v Dubaji je zatím jediným náznakem Djokovičových plánů v nejbližší budoucnosti. Otázkou je pak mimo jiné jeho účast na elitních březnových turnajích Masters v Indian Wells a Miami, kde je předpokladem očkování. Dvacetinásobný grandslamový vítěz od své deportace z Austrálii na veřejnosti nevystoupil.

,

Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga