SPORNÝ MOMENT. Ledabylé podání ruky rozjitřilo tenisové vášně. Janko Tipsarevič

SPORNÝ MOMENT. Ledabylé podání ruky rozjitřilo tenisové vášně. Janko Tipsarevič obvinil Radka Štěpánka, že mu u sítě podal ruku s vystrčeným prostředníčkem - což má prokazovat tato fotografie. Slovní útok zaznamenán nikde není, český tenista jej popírá. | foto: Twitter Janko Tipsarevič

Nebyl úmysl ho urazit, řekl Štěpánek. Tipsarevič už s ním mluvit nechce

  • 214
Nenadával jsem mu, neukázal jsem mu prostředníček. Radek Štěpánek slova Janka Tipsareviče o údajných slovních urážkách a nevhodném gestu popřel. "Nebyl to vůbec žádný úmysl ho urazit. Až opadnou emoce, určitě za Jankem zajdu, abychom to uvedli mezi sebou na správnou míru," řekl český tenista.

Páteční pětihodinový maraton daviscupového čtvrtfinále měl nepříjemnou dohru, Janko Tipsarevič obvinil českého tenistu, že mu u sítě podal ruku s vystrčeným prostředníčkem a hanlivě jej nazval "Smradlavá p...".

Štěpánek v průběhu víkendu aféru komentovat odmítl. "Viděli jste tu fotku a jeho prst? Co na to řekl? To by pro něj bylo hrozně vyčerpávající, kdyby vše vysvětlil. Kdyby byl chlap, aspoň by se omluvil. Pokud to neudělal, nechci o tom víc mluvit," dodal Janko Tipsarevič po nedělní prohře s Tomášem Berdychem. "Už s ním nikdy nepromluvím."

"Kauza" prostředníček

Jenže český tenista by o vzájemný rozhovor stál! Ve vyjádření, zveřejněném na oficiálních facebookových stránkách českého daviscupového týmu, v neděli večer Radek Štěpánek řekl:

"To, co se rozjelo po pátečním zápase, mě velice mrzí. Byla v tom spousta emocí a musím dementovat to, co Janko prezentovat, že jsem mu řekl. Vyjádřil jsem se pouze k tomu, že nebylo potřeba, aby šidil. Ty slova v angličtině zní: You don´t have to cheat! (Nemusíš podvádět!) Jestli si to spojil, s čím to spojil, je to špatně. S tím se nedá nic dělat."

Údajné vulgární gesto s prostředníčkem komentoval slovy: "Normálně jsem mu podal ruku. Jestli jsem měl prst v takové poloze, jak jsem měl, nebyl to určitě úmysl. Jestli se tohle dělá, tak úplně jiným způsobem."

Úmyslné jednání však třiatřicetiletý tenista rázně popřel. "Nebyl to vůbec žádný úmysl ho urazit. Mrzí mě, že se to stalo, ale bohužel se stalo... Byly v tom velký emoce, proto jsem se snažil emoce neprojevovat. Až opadnou, určitě za Jankem zajdu, abychom to uvedli mezi sebou na pravou míru."


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga